Ingerid

Jeg heter altså Ingerid (med E) Margrete (uten H) Rodskier (som er ille nok i seg selv) Klaveness (med to S’er)
Det skal ikke gjøres enkelt, hvis det kan gjøres militært, har jeg hørt. Men om dette er spesielt militært får være ubesvart…
Jeg ble født i Oslo i 1986, og har bodd en hel del steder opp gjennom. Vi nevner i fleng: Oslo, Ski, Moss, Tune, Tomb, Hauga, Saltnes, Rygge, Aglen (uti havet ved Namsos), Fosslandsosen, Bangsund, Bø i Telemark, Ås, og nå i Vestby i Akershus.Jeg studerer for tiden ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås. Mesteparten av tiden min går med til Sigurd, hundene, seiling, studier og diverse annen sosialisering. Jeg er i tillegg glad i å leke med celloen min, middels politisk interessert, og glad i å skrive. Jeg er egentlig ordensmenneske og treningsnarkoman, men er for tiden ikke helt frisk, så det er både rotete og mer TV enn trening her i gården :-p
Jeg har uhelbredelig fotodilla, hvilket kanskje synes i bloggen innimellom… Eventuelt ligger en del av bildene mine på foto.no, og noen kan finnes igjen for eksempel på http://www.ruffwear.no
Hunder?
Ja, jeg har virkelig alltid hatt en stor forkjærlighet for hund. Av en eller annen merkelig grunn plasserte Gud meg i en familie med ekstrem pelsdyrallergi, så jeg kompenserte lenge med stålorm, kaniner og hest. Alle dyrene mine har blitt trent til både det ene og det andre, og spesielt naboer og venners hunder har fått merke min treningsdilla. Gjerne skulle de hoppe også, både hunder, kaniner og hest. Jeg tilbragte kanskje mer tid i stallen og med hunder enn med venner, og selv om jeg nok er et rimelig utadvendt vesen, tar fortsatt hundene mye av tiden min.
Av de hundene som har fylt livet mitt, må jeg nevne noen:Misty, kerry blue terrier, en utrolig trivelig hund! Tilhører min svenske kusine Maria, og når jeg tilbragte somrene i Hjuvik og i Lysekil var jeg så heldig å få låne Misty. Morsom hund, og den første jeg lekte agility med. Misty var (og er) et utrolig tålmodig tilfelle, snakk om velvillig hund! Vi “lærte” henne mye rart! Vi var tross alt ikke så galme :-pBalder, border terrier, tilhørte egentlig en nabo. Men han ble etterhvert nesten mer min hund, selv om han dessverre aldri kunne komme på besøk hjemme. Jeg og Balder tilbragte bortimot alle ettermiddager sammen, i flere år, på fotballbaner hvor vi trente, på skitur, og lange uker på sommerferie på hytta til morfar. Balder lærte meg mye av det jeg kan om hund. Tross at jeg ikke fikk gått noen kurs med ham, trente vi mye lydighet, triks og litt improvisert agility sammen. Jeg fikk lånt meg noen bøker, og det er utrolig hva man får til hvis man bare er glad i hunden og hunden er glad i godbiter! Balder, med sin u-kurerbare separasjonsangst og tøffe fremtoning var virkelig bestekameraten min… Kanskje jeg skaffer meg en helt egen borderterrier en dag?
Bella, belgisk fårehund groendael, var valpen til noen jeg bodde hos en periode. Bella hadde store problemer med nervøsitet, og var til å begynne med vanskelig å bli kjent med. Men med tid og stunder ble vi kjempevenner, og på den tiden vi hadde sammen fikk vi gjort mye nyttig miljøtrening. Bella var den første hunden som jeg trente ved ren klikkertrening, og ga meg mye inspirasjon til jeg ikke så lenge etter fikk min egen hund, Storm.
Storm har en egen side her, og det har Orkan også.For tiden er det mest mine egne hunder som gjelder, men jeg brenner for å hjelpe andre der jeg kan, så jeg holder iblant ett og annet sporadisk kurs. Jeg prøver å holde meg oppdatert på det meste som er nytt innen handling og klikkertrening, så jeg har det siste året gått noen kurs hos Fanny og Thomas, samt at jeg leser det jeg kommer over av bøker på temaet. Jeg lar meg spesielt fascinere av Susan Garrett og Greg Derretts litteratur.
Studiene vakler litt mellom etologi og miljøjournalistikk, men jeg er redd jeg lander på etologien til slutt 🙂 Det er så mye lettere å huske ting om adferd enn om fysikk! Hvis det blir etolog av meg kunne jeg godt tenkt meg å jobbe med tjenestehunder, men det er langt frem, så planene kan nok endres underveis 🙂Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: