Orkan

Orkan er av rasen Schipperke, men da han ble laget skjedde det noe morsomt. Han er nemlig ikke svart, men gul! Vi synes han er mye vakrere enn de svarte, og artig nok får vi støtte for det hos overraskende mange. En herlig feil, med andre ord!Orkan er født 12. februar 2008. Hvis alt går som vi har lyst til, skal han bli en feiende flink agilityhund. Det er stort sett den treningen blogen handler om. Men det viktigste er helt klart at vi har det gøy sammen, og tar oss tid til å nyte livet!Matvrak? Jepp… Orkan kan påtreffes på bordet, inni oppvaskmaskinen, eller ved grisefjøset (i håp om å finne kraftfor). Han er skikkelig smart, skikkelig kjapp, og en skikkelig luring som kan finne på å lure deg til det aller meste. Jeg er glad jeg hadde drevet med shaping en stund før jeg fikk Orkan, for han er ikke helt lett å trene. Det vil si – han er rett og slett for kjapp. Før jeg rekker å belønne det han gjorde, har han allerede begynt med noe annet. En utålmodig sjel, med andre ord. Spesielt når det gjelder å jobbe for mat. Men etterhvert som vi snart har trent sammen et år, begynner vi å bli mer samkjørte, og treningen er virkelig morsom!Spør du Orkan er det morsomste som finnes å løpe etter folk og bite dem i bena. Men han sier ikke nei takk til å sove i armkroken heller! Han har et herlig balansert temperament, er rolig når det trengs, og skikkelig i fyr og flamme når vi leker.Jeg tror ikke jeg har møtt en tryggere hund enn Orkan. Fra første dag har han vært så glad i livet og trygg på verden at vi fortsatt lar oss overraske. En stor takk til kennel Shamitu som ga ham akkurat passe miljøtrening og sosialisering allerede som liten valp, og som avler frem stabile hunder. Det er en velsignelse å ha en trygg og glad hund å jobbe med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: