Kaninleke

Jeg har lett, kjøpt og irritert meg over at det ikke finnes gode leker for små hunder i flere år. Jeg har ved et par tilfeller tatt saken i egne hender og prøvd å lage noe, men ikke riktig lyktes før nå. Det måtte være en drakamp-leke, siden jeg følger Greg Derrets handlingssystem

Det morsomste hittil har vært et kaninskinn, men det ble etterhvert seende slik ut:

Det er et par ting hundene mine virkelig elsker: Pipeleker (det er ikke mye drapsinstinkt i mine hunder, men piping ser ut til å tirre ett eller annet dypt der inne), ekte pels (spesielt kaninpels, den lukter visst deilig, sier de), strikk (jeg har knyttet buksestrikk i drakamp-lekene deres, og det er visst moro).

Man tager: Et kaninskinn, klippes til passelig størrelse. Kaninskinn er fislete greier, så det skal nå forsterkes med bevernylon på baksiden (evt annet kraftig stoff), bruk gjerne symaskin hvis du er den heldige eier av en slik, og sy så mye på kryss og tvers at du er sikker på at kaninskinnet nå tåler en støyt fra de firbentes tenner. Det kan godt stikke ut litt kaninskinn på sidene, som blir hengende litt frynsete ut på sidene til slutt. Jeg kan ihvertfall hilse fra mine to små at det får den til å virke litt mer som en levende kanin, og litt mindre som en standard hundeleke…
Sy fast buksestrikk av ønsket lengde i den ene enden, slik at det blir stikkende ut av “pølsa” når den sys igjen.
Plasser yndlings-gjenstander av passe størrelse – for vår del katteleker med pipelyd (halen klippes av) – inni det som nå skal bli en pølse, brett over og sy sammen. Jeg lot toppen (der hvor strikken kommer ut) være åpen, slik at innholdet kan byttes ut hvis de skulle slutte å pipe, eller jeg finner noe annet som er ennå bedre med tiden. Jeg har bestilt noen store pipeblærer fra Cleanrun, så hvis de får plass inni skal jeg prøve med dem etterhvert. Fordelen med å ha mer enn èn “pipert” inni, er at det piper uansett hvor på leken hunden tar tak.
Voalà: her er den ferdige, og faktisk skikkelig populære, leken! Begge hundene digger den 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: