Høst = jakt

Vi er så utrolig heldige å få bruke en hytte med jaktterreng i Fyresdal (indre Telemark) så mye vi vil, så her er noen bilder fra årets første jakt-tur.
Vi jakter egentlig etter storfugl og skogsfugl, hovedsakelig støkkjakt, siden vi ikke har en toppjakt-trent hund for tiden, men i det siste har det blitt mer hare og bever enn fugl. På tide å få en lapphund i hus! Men det får vel vente til Sigurd er ferdig med masteren og har litt mer tid til hund, jakt er tross alt mer hans felt enn mitt 😉
Jeg ble selvfølgelig smittet av et morsomt virus akkurat i passe tid til at jeg var syk hele helgen, men sofaen på hytta er god, og siden Storm har vondt i ryggen har han holdt meg med selskap mens Orkan og Sigurd var i skogen.
På vei opp var vi innom Bø så Orkan kunne få hilse på Jasinta igjen. Jasinta er tre uker eldre enn ham, så de var bestevenner de første månedene jeg hadde Orkan, før vi flyttet til Ås. Snakk om knøttene som kjente hverandre igjen! Stor var lykken 🙂
Hytta ligger langt fra allfarvei, så i sommerhalvåret bruker vi båt det meste av veien. Om vinteren kan man gå på isen, mens utpå høsten er det rimelig langt å gå langs vannet. Fossen som går rett forbi gir drikkevann, badeplasser og masse flott ørret.


Her oppe var høsten kommet mye lenger enn hjemme. Det er nesten like overraskende hvert år, at alt håp om sommer plutselig er tatt slutt…

Fra forrige tur har vil bilde av Storm som leker med ørret i fossen (se innlegg fra i sommer), men denne gangen ble det mest å leke med vannet. Han er egentlig redd for vann, men hvis man kaster noen godbiter eller noe annet spennende uti, bare måå han 🙂

Orkan er derimot ikke like forsiktig, og det får han tidvis svi for! Vannet i fossen begynner å bli kaldt…
Gutta elsker å utforske området rundt hytta. Siden det ikke er noen naboer og knapt nok noen passerende innefor flere kilometer, får de løpe løse så mye de vil.

Sigurd og “gutta”
Orkan var med, tross ganske tøft terreng. Han ble forresten fort skuddfast, vi kjørte potetgull-søk i lyngen, og etter tre skudd var potetgullet mer interessant enn lyden. Storm er derimot ikke like skuddfast, kan man si. Der har vi en jobb å gjøre! Lekebutikken og kruttlapp-pistol er neste stopp på planen…

Storm syntes hare var en svært god idè, og prøvde å innbille verden at det var han som hadde vært på tur og fanget den… Det var forresten en rimelig svær hare, bortimot 5 kg!
Ovenfor hytta er det en provisorisk bro over fossen. Orkan var ikke helt overbevist om kvaliteten, men han er ingen pyse, så han kom seg da over!
Sigurd og haren fulgte etter…
Jaktkameratene
Da vi skulle hjem ble jeg mirakuløst nok plutselig frisk, så det var ingen unnskyldning til å skulke unna rydding, vasking og bæring.

Vi gleder oss til neste tur!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: