Trening på jordet

I dag var Elisabeth og Luke innom og fikk lære litt hopp og tunnell. Luke er egentlig fuglehund, men har lyst å bruke hodet sitt på flere ting her i livet, så han skal få prøve seg litt på agility. Siden de ikke har noen store ambisjoner, lekte vi mest rundt og hadde det moro. Vi shapet inn tunnell (som var litt skummel) og litt interesse for hopphinder. Luke har en helt enorm fart og arbeidslyst, så det kan bli gøy å se hva de to får til fremover!

Orkan lekte veldig bra i dag, tross at jeg hadde pølse-lukt på hendene og i lomma. Det var jeg skikkelig imponert over! Men han har fått for seg noe rart… Han kan plutselig bli stående i buret, eller i tunellen, og ikke ville komme ut. Jeg tror han er redd for ett eller annet borte ved fjøset (det hender det smeller og bråker litt der borte) så jeg skal ta ham med dit bort for å se om det er noe vi må bli vant til der. Ellers kan det være at han ikke vil gå på jordet fordi det er bløtt, men det er jo litt rart, siden han først fungerer fint, og så ikke vil. Dette har skjedd to dager på rad, så jeg begynner å mistenke at det ikke er ren tilfeldighet. Han kan jo også ha vondt en plass, men jeg har ikke klart å finne noe, bortsett fra at han er littegrann stiv i nakken (men han har ikke vondt i nakken altså).

Storm fikk trene på en enkel theradle, siden vi slet litt med det her om dagen. Problemet er at han ikke fester på hinder før i satsen omtrent, så timingen er veldig kritisk. Vi trenger å jobbe med one jump-øvelser for å gjøre ham helt trygg på hva han skal og hva han ikke skal. Han har ingen problemer med å trekkes av linjen, men han går litt for lett tilbake på den når jeg snur meg igjen. Uansett er det kjempemoro å få trene litt med Storm igjen etter snart et år med pause! Han får bare gå 10 cm høyde på hindrene og rett tunnell, samt 4 pinner slalåm. Jeg tør ikke ta sjanser med ryggen hans…. Sakte men sikkert bygges tryggheten og musklene opp igjen, og det er moro å se!

Her er forresten noen bilder fra trening med Karine og Fanny i forrige uke. Dette var første gang Fenris fikk gå hele bommen. Jeg gleder meg til å begynne med løpende felt!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: