Klikking på kjøkkengulvet


I dag har Orkan fått trene litt på å strekke labbene i været. Enn så lenge står han helst på bakbena og vifter med framlabbene, så vi trenger litt utvikling. Han er morsom å trene, men blir veldig fort frustrert hvis han ikke med èn gang skjønner hva jeg vil, og det dermed går litt tid mellom godbitene…

Storm er klikkertrent fra begynnelsen av, men på grunn av mye hormoner og vanskelig å finne gode forsterkere har jeg jevnt over økt kriteriene langsomt, og han har sluppet billig unna. Han er dermed en ganske passiv hund i shaping-situasjoner. I dag prøvde jeg ut en liten lek for å øke kreativiteten hans: jeg klikket kun èn gang for en andferd, så fikk han finne på noe annet. Siden han er ganske shapingklok, repeterte han stadig det han hadde fått belønning for, hvilket i de fleste situasjoner er bra. Men nå måtte han tenke. Jeg fikk mange morsomme adferder! Blant annet å stille seg med begge forlabbene på døren til oppvaskmaskinen, eller å dytte snuten på en skapdør. Tror ikke jeg skal fortsette med den leken for mye, for å ikke forvirre ham helt i forhold til hvordan shaping egentlig fungerer, men moro var det, og jeg tror han lærte litt. Fremover skal jeg være ekstra nøye med å stille høye krav til ham i treningssituasjoner, så han rett og slett MÅ yte litt mer. Siden han nå er blitt både matvrak og mindre hormonell er det blitt mye lettere…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: