Hoppteknikk-helg

Jeg har vært observatør på kurs med Vappu Alatalo denne helgen. Hundene fikk være med hver sin dag og trene på å ligge i bur. Orkan er jo vant til det, men hadde nok godt av utholdenhetstreningen. Storm, derimot, har som kjent ekstensiv bur-fobi, og jobbet seg gjennom dagen med store mengder fiskepinner og servelat. Han lå der frivillig det meste av dagen, litt av tiden tilbragte han i jakken min for å ikke fryse i stykker.

Han prøvde å forlate buret to ganger, men krøp snart tilbake igjen. Jeg og Lene har utarbeidet en plan for Storm, som går på å lære ham å ligge i åpent bur under alle mulige situasjoner, også hvis jeg forlater rommet og lukker døra. Dermed kan vi bli kvitt noe av alene-problematikken han har med bur, før vi begynner å lukke døra til buret. Sånn det er nå kan jeg ikke lukke buret, da begynner han å gråte… Det hadde vært veldig deilig om vi klarer å gjøre han trygg og glad nok til at han kan være med og ligge i bur på fellestrening… Orkan er prioriteten, så jeg tar ikke med meg bare Storm, men det hadde jo vært deilig å kunne ha med begge! Spennende trening fremover, med andre ord 🙂

En ting jeg merket i helgen er hvor bortskjemt jeg er blitt av å kun trene sammen med klikkertrenere. Jeg føler direkte ubehag når jeg ser noen som dytter hunden fysisk tilbake i buret hvis den prøver å gå ut, eller napper den i nakken når den stresser. Skjønner de ikke? Før var jeg vant til sånt, men siden jeg veldig sjelden ser det blant de jeg trener med for tiden, blir jeg både overrasket og litt uvel når jeg ser at den stakkars hunden gjennomgår ubehag helt unødvendig, og antagelig får mye verre overhalinger hjemme enn det jeg får se… Riktignok har jeg selv nappet Storm i nakken denne helgen, men det var mer i form av brannslukning, da han bestemte seg for at Squid kom for nærme vannet hans (han stod med hodet nedi en pose og drakk). Jeg ble rimelig overrasket, og Squid skrek høyt, så Storm ble behørig fjernet fra situasjonen… Sånt synes jeg er utrolig ubehagelig, selv om ingen ble skadet…

Laxmi sitt foredrag ga ingen store overraskelser, jeg har jo vært gjennom det meste av det der siden Storm jevnlig må hilse på Laxmi pga ryggen, og jeg er nysgjerrigheten selv, stiller spørsmål om alt. Har skrevet en del notater fra foredraget, mail meg eller legg igjen kommentar hvis du vil ha dem, men de er på delvis engelsk, svensk og norsk, så vær overbærende… Hihi… Skal skrive et skikkelig innlegg på oppvarming og fysisk trening av hund, men det får bli en annen dag. Nå er jeg litt for utslitt. Fjøs og kurs på en helg ble i meste laget, jeg var ganske så overtrøtt etter tre timer søvn natt til lørdag 😉

Hoppteknikk kunne jeg ikke så mye om fra før. Orkan er et relativt uskrevet blad når det gjelder hopping, han har bare hoppet ekstremt lave hinder (bom på bakken eller 10 cm høyde) og hoppet litt basic grid kun med bumps (halvt rør på bakken, som en fartshump).
Det var mye å lære! Hvis økonomien tillater det kunne jeg godt tenkt meg å dra på hoppteknikk-kurs igjen når Orkan er kommet igang med treningen, men vi får se… Enn så lenge har jeg skaffet meg rør, og skal igang og trene de øvelsene vi har fått forklart. Først blir det enkle øvelser med kun bumps. En av de tingene jeg er glad for å ha hørt er at jeg ikke skal mikse handling og hopping før hunden er god på begge deler. Dermed blir det kun bumps i handlingen frem til jeg synes Orkan hopper bra, og jeg skal be de jeg kjenner som kan litt hoppteknikk om å “godkjenne” stilen hans også. Det er søren meg vanskelig å se detaljene i hoppet til en hund som er rask! Fanny la ut noen bildeserier av Missy, og de illustrerer tydelig hvor små forskjellene er…

Jeg lover å lage et ordentlig innlegg på hoppteknikk også, men altså ikke i dag 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: