Hundene våre – noen oppdateringer

Sigurd og jeg hadde en liten fotosession med hundene sist vi var i Horten. Her kommer et bilde av hver hund, og en liten oppdatering om hvordan de har det for tiden:

Bris er en ekstremt glad jente. Hun er litt usikker, og dermed veldig oppsatt på å fortelle alle hvor glad hun er. Hun er leken, hyggelig, og ganske tøff. Hun lar seg ikke pille ved nesen av andre hunder, og hun bryr seg lite hvis de blir sure. Hun bare snøvler litt tilbake og trekker seg unna. Hun har såvidt fått begynne å trekke litt, og det lover godt for en vinter på ski! Jakt-treningen er så smått igang den også, neste helg skal vi på fjellet og prøve oss på ordentlig fugl. Hennes vanligste kallenavn er Bever og Frøker Frusk. Med tiden blir det nok litt agility på henne, men ikke riktig ennå.

Storm har gode og dårlige perioder med ryggen sin. I de gode periodene (takket være Laxmi!) er han glad, spretter omkring, leker vilt med ball, og koser seg stort i sofaen. I de dårlige blir han mer innesluttet. Vi har ikke så mye planmessige aktiviteter med Storm lenger, for å unngå ekstra stress for ryggen hans. Men han er med på tur, både lange og korte, han får shape litt hjemme på stuegulvet, og en gang iblant trener vi gjenstandssøk (helst nøkler, tilføyer Storm) og lydighet.
Orkan har debutert i agilityringen. Han er en utrolig krevende hund å trene, som ser etter (og finner) snarveier og smutthull å utnytte. Er man flink nok med treningen hans går det fort fremover! Men han krever en god trener for å jobbe for deg, i stedet for mot deg. Han er glad mot de aller fleste, men har i det siste vist tendenser til ressursforsvar, særlig når han er ordentlig sliten. Han leker bra, og med det meste, men kan finne på å ta en rundtur for å stjele mat i stedet for å leke, hvis muligheten byr seg. Vi venter fortsatt på å bli stabile nok til å gå de perfekte løpene. Enn så lenge vet vi ikke godt nok hva vi kan vente av hverandre, så vi pådrar oss en og annen vegring… Fokus for agilitytreningen for tiden er å drive på linjene, så vi kan ta i bruk babkytter med større suksess. Vinteren skal brukes til fysisk opptrening. Vi gleder oss til fortsettelsen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: