Orkanen driver!


Jeg begynner å se resultater av one jump-øktene på gårdsplassen: Orkan driver nå pent på linjer, og reagerer bra på verbal kommando + decel (kort inn stegene for sving). Han trenger litt hoppteknikk-trening for å få pene mønstre i skarpe svinger, som rett tilbake etter hopp, for selv når han prøver blir ikke skarpe svinger i høy fart spesielt vakre.

Når jeg sier at han har lært å driver har det ett forbehold: det gjelder ikke hvis han har godbiter i tankene. Aller best går det når jeg ikke har godbiter med meg i det hele tatt. Han har visst ingen forventning til at godbitene skal kastes langt frem (merkelig det der!), og siden godbiter har høyere verdi enn leke, kjører han ikke fullt på når det finnes godbiter i verdensbildet…

Jeg merket det innmari tydelig da vi kjørte bane på mandag! Det var et punkt som egentlig bare kunne løses med bakbytte. Den første runden kjørte jeg for lek, og han fungerte ypperlig. Da det var tid for runde nummer hadde hverdagslydighetskurset begynt, og Orkan tok en runde for å leke med en annen hund. For å ikke ødelegge for kursdeltakerne måtte jeg avverge, og belønne innkallingen med godbiter (ball er tross alt ikke verdt mer enn en morsom hund…). Dermed hadde han godbiter i hodet idet vi skulle prøve oss på banen, og han drev ikke på linjen i bakbyttet i det hele tatt…

Jaja… Noe har han da lært! Jeg er veldig spent på om han kommer til å leke bra nok på konkurransen på lørdag. Ridehall og trang konkurranse-stemning gir ingen garantier… Men jeg har virkelig ikke lyst å plukke frem godbiter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: