Lekende lett?

Bris har hatt store fremganger på lekefronten i det siste! Helt siden vi fikk henne har hun sterk aversjon mot å bite i ting når vi har prøvd å lære henne å apportere (samme hva vi har belønt med). Dette gjør det litt komplisert å leke med henne – det er jo ikke så moro å kaste noe hun ikke kommer tilbake med. Og drakamp er på ingen måte like gøy som å løpe etter en ball. Så frøken frusk har ikke vært noen stor lekehund, bortsett fra litt lek for moro skyld, helst innendørs.

Men i vinter løsnet det på et vis – hun ble totalt manisk etter snøballer! Antakelig fordi vi kastet dem uten å bekymre oss for at de skulle bringes tilbake, vi brydde oss helt enkelt ikke, vi bare kastet. Snøballer er bare moro, og det er veldig moro, hvis du spør Bris.

Nå har jeg klart å overføre det på leker som er deilige å bite i, så lenge de henger i et langt tau. Jaktlek og deretter drakamp kan hun nå jobbe for hvor som helst, når som helst! Dermed har vi begynt med slalåmtrening og annet som er gøy 🙂

Neste punkt som vi har begynt å jobbe med er å leke med en kjip leke for å få en morsom en. Hun tar tegningen, men prøver å late som hun ikke skjønner noe som helst: Mutter’n, du har jo den lille blå pipeballen i hånden, hvordan skal jeg klare å dra i denne snora her da?

Trening er gøy når det virker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: