Vi søker videre

Dette med søk har vist seg å være en veldig fin aktivitet for Storm. Min lille kjøkkenbordsrigg fungerer bra, og aktiviteten er passelig lite anstrengende for ryggen hans, samtidig som det er så pinlig tydelig at det er dette han er laget for. Han elsker det! Gleden og det lille kicket når han finner riktig boks, går rett til hjertet på meg ❤

I dag har vi jobbet med forstyrrelser i søk etter nøkler. I den riktige boksen ligger det en husnøkkel, i en annen en tampong, den tredje et batteri, og den fjerde to ørepropper. Nøkler lukter jo veldig sterkt, så jeg er litt usikker på veien videre. Helst skulle jeg ha spedd ut nøkkellukten, men det blir vel litt feil å legge nøkkel i vann? Eventuelt kunne jeg kanskje kappet opp nøkkel i småbiter, men det lyder slitsomt. Eller kjøre på med forstyrrelser med sterk lukt, á la mynter, etc?

Og så må jeg bestemme meg for om slikk-markeringer er greit. Det holder liksom ikke riktig å bare fryse nesen i riktig posisjon, man må sørge for at boksen får litt kjærlighet også, synes ludden 🙂

Litt på sikt tror jeg liggmarkeringer er et bra valg for Storm. Det har jeg brukt litt fra før, og det er en adferd som er naturlig for ham. Bjeffing er ikke helt luddsk, og apportering (som vi har brukt på nøkler hittil) kan bli trøblete hvis han skal lære å søke etter farligere ting litt på sikt…

2 Comments on “Vi søker videre

 1. For å få mindre lukt av nøklene, kan du kontaminere nøklene til pads; dvs legge nøklene i et rent syltetøyglass med masse bomullspads sammen med nøklene. Slik smitter lukten over til pads'n og du kan putte de på ulike steder eller å ha de i boksen.
  En “nøkkelluktfri” pad som forstyrrelse, for å sjekke at det ikke er padlukt du trener han på. Slik skjønner han at det er nøkkellukten som er den riktige.
  Angående markering vil jeg anbefale ligg eller sittmarkering, og begynn med det om ikke altfor lenge, da det kan bli problematisk og komme bort fra slikkingen. Og det er ikke alle steder det er så praktisk med slikking;-)
  Jeg trente Io med liggmarkering slik: lot han komme med mange frivillige ligg foran føttene på meg. Så la jeg nøklene der han koms til å dekke. Deretter flytta jeg rundt på nøklene, slik han forstod at det var de han skulle dekke for, og ikke meg. Lykke til!

  Like

 2. Dekkmarkering av objekter har vi trent litt på fra før. Men siden vi har gjort mye apportering av nøkler, vurderer jeg å gå over til å søke noe annet i stedet for å prøve å få ren dekkmarkering på nøklene. Det kan bli mye irriterende trening å avlære apporteringen…
  Men smitting til pads var absolutt en god idé. Skjønner ikke at jeg ikke har tenkt på det før!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: