Om å gi opp en målsetning…

Mitt overordnede mål for Orkans trening dette året var å gå NM i november. Vi kunne fortsatt fått det til, men jeg har valgt å legge det på is. Det føles skikkelig dritt, og jeg har mistet det meste av trenings- og konkurranselyst. Men jeg tror det var nødvendig.

Da jeg satte opp målsetningene visste jeg ikke at han kom til å få magesår. Vi har mistet noen måneder med trening. Han kunne fortsatt fint kvalifisert seg og gjort det bra på NM, men vi har ikke kommet så langt i treningen som jeg helst vil før vi går opp i klasse 3. Jeg vil at han skal være ordentlig klar for det, jeg vil ikke treffe på utfordringer i baner som vi ikke har trent på og mestrer bra. Siden han mangler et par napp, og det krever mye reising siden vi tilbringer en del tid i Sverige, ble det rett og slett for mange faktorer som talte imot å fortsette å konkurrere i Norge utover høsten.

Nå har vi hatt pause en stund. Orkan virker ikke helt i superform, selv om det ikke er noe konkret å ta tak i. Han har begynt å rive (ikke mye, men han har aldri gjort det før!), han kan se ukomfortabel ut uten at jeg finner noen god forklaring, og han har veldig varierende attitude til leking og trening.

Vi trener litt i bakgården her på Hundcampus, vi leker og koser oss, men vi har ingen konkrete konkurranseplaner de nærmeste månedene, og vi trener ikke særlig målrettet for tiden. Piffen gikk liksom ut av meg da jeg bestemte meg for å droppe NM. Jeg er ikke vant til å mislykkes med sånt. Jeg setter ambisiøse, men fullt overkommelige målsetninger. Æsj.

Om jeg skal finne noen konkurranser å dra på utover høsten vil vise seg. Enten i Norge eller i Sverige. Akkurat nå har jeg mer enn nok å gjøre med valp og litt Orkantrening, samtidig som formen min ikke er noe å skryte av. Vi får se, helt enkelt.

Men jeg lover å ikke gi opp Orkan med det første, forutsatt at han holder seg frisk. Vi skal komme tilbake på konkurransebanene. Jeg vet bare ikke når. Det kan ta sin tid…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: