Utfordringer

Nå har jeg hatt Kuliung i en måned, og begynner å bli kjent med ham på både godt og mindre godt. Foreløpig ser jeg fem områder hvor vi kan utvikle problemer hvis vi ikke trener fornuftig. Ikke noe alvorlig, men jeg vil legge litt ekstra vekt på akkurat disse tingene i hverdagen fremover.

Trafikkert:
Kuling har aldeles ikke sans for trafikk. Tog og lastebiler er verst, men sterkt trafikkerte veier er generelt utrivelige saker. Jeg er ikke sikker på om han er mest redd, eller om det er et element av gjeting innblandet, for når han er sliten legger han seg ned (som om han var redd, i enden av båndet) men blir liggende og titte intenst på bilen uten å smyge, til den har passert. Til å begynne med handlet det helt klart bare om frykt, men han virker tryggere, og jeg leter etter tegn på gjeting. I alle tilfelle legger jeg lufteturene til trafikkerte områder, og prøver å ikke gjøre noen stor sak ut av det.

Gå pent:
Stort sett går han som en engel, dermed har vi ikke fått trent noe særlig på å ikke trekke. Når han først finner noe han skal dra ivei etter, har han ingen som helst forståelse for hva det er jeg stopper for…

Hndevallning:
Han gjeter gjerne når han leker med andre hunder. Finn er favoritten. Han gjetet mye på Orkan til å begynne med (og hang i båndet hans når han kunne) men det har vi fått kontroll på. Sånn som det er nå er det egentlig ikke et problem, han gjør det ikke på en ekkel måte, og de hundene han gjør det på bare leker videre, men jeg er liksom av prinsipp imot at han gjeter andre. Ikke helt sikker på hvordan jeg skal trene på dette heller, for hvis jeg kaller ham inn hver gang, blir det lett en slags forsterkning? (Tips mottas med takk!) Har anskaffet en grime, men ser ingen grunn til å bruke den enda, siden han ikke gjør det med bånd på.

Vente på sin tur:
Kuling kan ikke se på at jeg trener med Orkan. Han tar fullstendig av. Ellers hører jeg knapt noensinne lyd fra ham, og han takler fint at andre hunder trener. Håper å fikse dette med burleker og frivillig venting…

Hoppe på folk:
Skulle gjerne hatt kontroll på når han får lov til å gjøre dette (mange vil jo hilse sånn), men treningen har ikke fungert. Han elsker høyt og herlig å hilse, og da blir det vanskelig å motvirke når man ikke har så mye forkunnskaper inntrent, og ikke har særlig god kontroll på alle de som hilser på ham…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: