Drømmevalp

Alle mine hunder er drømmehunder – på hver sin måte. Storm er verdens hyggeligste, Orkan er verdens smarteste, Bris er verdens søteste, men nå er det Kuling det skal handle om.

Kuling er så Kul! Da jeg plukket ham ut syntes jeg faktisk han virket litt kjedelig. Veldig gjennomsnittlig, nesten litt anonym i forhold til søsknene. Ikke den mest lekne, ikke den mest kosete, ikke den mest spretne. Han bare var. En søt, vennlig, glad liten sak. I en annen rase ville jeg nok valgt et individ som stakk seg mer ut, men border collier blir sjelden kjedelige, og det var en balanse ved Kuling som tiltalte meg.

I løpet av de to månedene han har vært hos meg, har han blitt mer av alt. Han er mer sosial, mer leken, mer spretten, mer kosete og mer intens. Han er en herlig balansert kombinasjon av egenskaper jeg liker. Jeg tror faktisk han må være den enkleste, mest avbalanserte valpen jeg har møtt.

Samtidig er han langt fra kjedelig – når jeg ber ham om å jobbe er han akkurat sånn som jeg har drømt om. Han leker som en liten gud, samtidig som han kan veksle mellom lek og godbiter uten spørsmålstegn.  Han jobber gjerne for sosial forsterkning, en egenskap jeg skal forsøke å ta best mulig vare på.

Han er smart, men bruker intelligensen sin på gode måter. Han finnes ikke manipulerende, men han forstår lett hva jeg vil lære ham. Han er rett og slett balansert. Han er akkurat passe mye av det aller meste.

Etter to måneder sammen har jeg fortsatt ingen idé om hva som kommer til å bli våre største utfordringer. Det tolker jeg som et godt tegn!

Kuling er kul! Tilværelsen med ham er rett og slett bedre enn forventet 🙂

One Comment on “Drømmevalp

  1. Så koselig innlegg! Tror Kuling kommer til å bli en liten stjerne sammen med deg! 🙂 Gleder meg til å treffe dere til helgen!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: