Gå pent?

Ingen av mine tidligere hunder har kunnet gå skikkelig fint i bånd. Avslappet og uten mer å tenke på, liksom. Det skal Kuling lære!

Hittil har vi ikke hatt så mye trekking, jeg har vært flink og konsekvent, men når vi har gått sammen med morsomme lekekamerater har det vært en liten kamp å stoppe hver gang han dro, hvorpå kameratene forsvant forover og gjorde forstyrrelsen enda mer fristende. Stort sett har han altså gått fint, men poletten har liksom ikke trillet helt ned enda…

I dag tror jeg vi fikk det til! Etter å ha vært nede i et spesialsøkslaboratorium (bord er kult, bord er kult-trening) begynte jeg å kaste ballen hans bortover korridoren (som er sikkert 50 meter lang), hvorpå vi gikk pent bort til den. Samme trening som før, hvis han trekker må han bli med meg noen skritt bakover med fint fokus før vi går forover igjen. For å bli kvitt eventuelle feilkilder (som at jeg gir etter med hendene ubevisst etc), knyttet jeg båndet hans i beltet mitt.

Pling! “Er det DETTE du har prøvd å si i to måneder? Hvorfor sa du ikke bare at jeg skulle gå med slakt bånd?”, spør Kuling… Jeg tror virkelig polletten har trillet ned! Nå gjenstår det bare å generalisere en smule 😀

2 Comments on “Gå pent?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: