Orkans magesår

Jeg skriver ikke så ofte om magesåret for tiden, men det betyr ikke at vi ikke tenker på det. Orkan er stort sett i form. Han får medisin hver morgen (Losec (omeprazol)), og flere måltider gjennom dagen. Det hender at han kaster opp når magen er tom, særlig hvis det er mange timer siden sist han fikk medisin, eller hvis han har fått i seg noe mat som ikke står på diettlisten. Derfor holder jeg på å undersøke om vi kan øke eller dele opp dosen med magesårmedisin.

Stort sett er han i form til å trene, og det meste av livet er bra. En gang iblant, kanskje en gang i uken, blir han synlig dårlig. Jeg ser tydelig at han har smerter, og det går ofte hånd i hånd med at han kaster opp gul væske. Innimellom er det også blod i oppkasten. Heldigvis virker medisinene raskt. Jeg putter i ham en halv tablett og litt mat, så går kvalmen over og han virker smertefri etter en halvtime-time.

Stort sett virker livskvaliteten hans å være veldig bra, og jeg håper virkelig ikke at han har vondt når jeg ikke kan se det på ham. Så lenge han er aktiv, leken og ikke spesielt kosete, tror jeg det meste er normalt. Når han derimot ikke vil noenting, kravler opp på fanget mitt, eller slikker på alt og alle, er det fare på ferde. I kveld ligger han på magen min. Men han har fått medisin, han har fått mat, og han later til å ha det ganske bra.

Min Kanis. Den beste Orkanis familiarisen. Jeg håper han kan leve et langt, lykkelig liv. Vi har hatt det så fordømt vanskelig det siste året…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: