Utgangsstillinger

Jeg liker best om hundene kan utgangsstilling på begge sider like bra. Godt for kroppskontrollen, godt for muskulaturen. Og en liten utfordring innlæringsmessig.

Kuling fikk først lære å stå med forbena på kloss, og svinge vekselvis fra side til side med bakbena. Deretter begynte jeg å stå med klossen ved siden av meg i stedet for rett foran. Han skjønte fort hvilken side han skulle svinge inn til, avhengig av hvilken side av klossen jeg befant meg. Deretter begynte jeg å legge kommando på øvelsene (plass på venstre side, fot på høyre). Jeg liker egentlig ikke å sette navn på en uferdig adferd, men her trenger man å forklare hunden hvilken side det er den skal til, med mindre man trener ferdig den ene siden først, og deretter begynner forfra med den andre.

Etter noen repetisjoner med kommando og kloss på siden, gikk jeg over til å stå delvis på en sammebrettet avis (som stikker ut på den siden hunden skal inn), i stedet for å fjerne klossen direkte. Så testet jeg uten noen form for hjelp, kun verbalt signal. Kuling overrasket stort, ved å komme til den siden jeg ba ham om, og svinge fint inn helt uten noe å ha forbena på. Jøss! Jeg har trent dette med tre hunder tidligere, og de har hatt betydelig større trøbbel med at jeg tar vekk klossen.

Jeg tror Kuling har ganske lett for å koble kommandoer til egen adferd. Hvis det stemmer, kan det bli en stor fordel fremover. Utgangsstillingene skal fortsatt slipes litt på, signalsikkerheten når vi kjører flere ulike adferder i samme økt kan bli bedre.

Og så må jeg bestemme meg for om jeg vil ha autositt? Jeg har jo ingen store lydighetsplaner, og i agilitystartsammenheng kan det vel nesten være en fordel om han stiller seg i utgangsstilling og eventuelt setter seg hvis jeg ber ham om det? Sett at jeg bestemmer meg for å ha stående start, altså?

One Comment on “Utgangsstillinger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: