Flatebyhallen 2011

Femteplass i agilityløpet (fem feil på tunnelvegring) og fjerdeplass i hoppløpet (fem feil på tunnelvegring og deretter fem feil på et feilslått bakbytte). I agilityløpet var det seks (av ca 20) som kom gjennom, og i hoppløpet var det bare vi fire.

Jeg synes egentlig banene (Per Berg Kirkevold) var ganske passelig vanskelige, selv om de fleste disket. Tunneller som lå helt inntil hverandre felte nok de fleste, inkludert oss. Orkan jobbet veldig bra (men ga ikke 100% gass hele tiden, litt på grunn av elendige oppvarmingsmuligheter, og kanskje litt på grunn av magen, vanskelig å vite hvordan dagsformen hans er), og det meste av treningen vår har virkelig gitt akkurat de resultatene jeg hadde lyst på. Bomfeltet var spot on, perfekt, vakkert, lekkert! Slalåmene var helt nydelige, han stopper momentant på vippa, og han var mindre sur på andre hunder i den ekstremt trange oppvarmingen enn han var for et år siden.

Konklusjon: en hel del bra, men vi er ikke kvitt tunneltrollet, gitt! Tidligere forsøk har jo vist at Orkan heller legger seg frivillig i en sølepytt enn å springe gjennom en tunnel hvor noen kan ha tisset.

Bakbyttefeilen var min, jeg vet jo at Orkan er ekstremt følsom for timing. Vi skulle tight tilbake (160 grader) etter hoppet, så jeg ga ham en verbal kommando (Orkan-kaan) rett før han skulle satse, og det var litt for tidlig. Han bråbremset, akkurat som han skal, og dermed ble det vegring. Bare så kjipt at jeg hadde tenkt at han skulle bråbremse i landingen i stedet, men det er jo risikoen med å bruke dig-kommandoer. Min timing, min feil. Bedre lykke neste gang 🙂
Videokameraet ble liggende i bilen, siden jeg ankom akkurat da briefingen til agility 2 startet. Dermed tar vi heller en favoritt i reprise (foto: Sigurd Lenes:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: