Kuling snart 7 mnd

På fredag blir Kuling syv måneder gammel, og akkurat nå kan jeg nok trygt si at vi er inne i en periode. Jeg har ikke merket så mye til de berømte periodene med tidligere hunder, så det var vel på tide, eller noe sånt… Kuling synes at saker bør passes på (inkludert meg, hvis det skulle dukke opp en fremmed hund), at valpegrinder er farlige (la meg påpeke at han for to måneder siden sprang rett inn i valpegrinder med liv og lyst, bare fordi det bråkte så festlig), at det der med å være lydig (reagere spontant på innkalling) kanskje er oppskrytt, at hunder som springer agility er grunn god nok for hysteri, og at godbiter på sett og vis kan være minst like verdifulle som leker.

Med andre ord, Kuling er veldig annerledes enn han var for noen uker siden. Uvant! Hvor ble det av min trygge, glade, avslappede, lydige valp? Håper dette virkelig er en periode, heller enn en trend…

I mellomtiden skjermer jeg ham mot behovet for å vokte (hvis det skal være tyggebein omkring, skal det være mange, og hvis han skal treffe fremmede hunder, skal de være trivelige), prøver å overse at han ikke tør å tråkke på gulvet hvis det ligger en valpegrind i den andre enden av rommet (og dermed insisterer på å oppholde seg i vinduskarmen, i sofaen, på bordet etc), og er allment overbærende. Men jeg kan ikke påstå at det ikke er irriterende

Treningsmessig føler jeg behov for å legge en plan. Men hva skal den bestå av? Han kan bestemme seg for at noe er farlig, og at han dermed ikke kan utføre adferder som innebærer bevegelse i retning den farlige gjenstanden. Han kan finne på å stirre rett ut i luften i stedet for å reagere spontant på innkalling (what??), ja han er allment litt merkelig. Vurderer å legge det meste av treningen litt på is, og konsentrere oss kun om nesedyttene (hvor vi har hatt fin fremgang, tross den generelle forvirringen). Nesedyttmessig befinner vi oss forresten på stadiet ‘fine dytter på target på gulvet, klar for dytting i trapp/på kasse’.

Kan jeg få noen trøstende ord om puberteter og perioder, takk?

2 Comments on “Kuling snart 7 mnd

  1. Hvis det er en trøst så kan jeg meddele at Lui, som nå er 6 mnd, høres lik ut som Kuling i “fakter”…bare det at hun har vært sånn HELE tiden!:P Jeg selvtrøster meg med at det kan bare gå eèn vei, nemlig den rette!;))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: