Er dere flinke til å føre treningsdagbok?

Som tittelen antyder, lurer jeg på hvor flinke dere er til å føre treningsdagbok. Jeg er nemlig håpløst dårlig på å journalføre treningen. Det er egentlig det denne bloggen er til for, her skriver jeg i hvert fall noe. Men jeg skulle gjerne vært flinkere til å skrive ting i kampens hete, der og da. Jeg hadde litt for mye tid i Oslo i dag (vært hos spesialisten, mer om det senere), og tittet innom en bokhandel. Der fant jeg en fin, liten bok med plastpermer og fire ulike deler. Perfekt tilpasset et røft liv i treningsbagen, og enkel å holde orden i. Den ble min.

Siden jeg ikke gidder å fiske frem et ordentlig kamera, får dette bildet duge. På forsideflappen står det “TRENINGS-dagbok” i rotete stil (det lurer meg til å smile, jeg pleier jo å være mer perfeksjonistisk enn rotete når jeg skal lage titler), og pilene som markerer inndelingen har fått påskriften “Ingerids ideer”, “Orkans ideer” og “Kulings ideer”. I tillegg er det en del bakerst som jeg har tenkt kan få inneholde andres ideer.

Min del av boken (med tittelside “Ingerid tenker på saker”) er foreløpig urørt. Jeg får tenke noe fornuftig først, tror jeg. Eller komme på en bra bane som bør tegnes opp. Hundene har derimot lurt meg til å skrive litt allerede.

I seksjonen “Orkan trener på saker” står det følgende:

16/2-11 * Søk i rom
Marijuana, 3 stk smittet, +3 tomme. Ladet for tre dager siden. Gangen oppe, trekkfullt og kaldt.
I tillegg en økt på fersk lading i soverommet.

Plan: la ham jobbe selvstendig i det første rommet. Begrenset med belønninger på markering, for å holde økten kort nok.

Utførelse: Litt uryddig i markeringene, særlig vanskelig å markere de som ligger høyt (hadde gjemt en i kanten mellom skråtaket og veggen, og en i tørkestativet). Etter endt markering (“ferdig” og sitt opp) holdt jeg ham rolig til han senket stressnivået. Han hadde en tendens til å gå forbi, som jeg ikke er vant til. Trekk?

Til senere: Holde ham til han er rolig før nytt søk, kan nok være lurt. Med tanke på å gå forbi, bør vi kanskje jobbe oftere på bane? (bygge en å ha hjemme!). Med tanke på markering av høye funn, kanskje vi skal jobbe på kurver som vi gradvis flytter høyere? Spørre Lennart om det.

I seksjonen “Kuling trener på saker” har jeg også skrevet litt:

16/2-11 * Nesedytter
Plan: godbitbelønning, vente på kommando, hoppe opp fra siden (forberedelse til test på ekte vippe i kveld)

Utført: Tre økter á ca fem belønninger hver. 1 belønning for å komme til hånd (singel dytt, plasseringsmessig), to belønninger for å bli sittende. Fikk feil (brøt posisjon før belønning) på første repetisjon i de to første øktene. Ellers veldig bra.

Til senere: skape selvtillit på første repetisjon ved å belønne tidlig (lavere antall dytter) i en første repetisjon i noen økter. Synes jeg ser en tendens til at han bryter uvanlig lett på første rep. Skape trygghet ved lavere kriterier, er det vel jeg mener.

3 Comments on “Er dere flinke til å føre treningsdagbok?

  1. Jeg var kjempeflink ifjor, da hadde jeg nemlig hundtraneren, men den kom ikke ut i år, og da har det falt litt i fisk. HM, deilig å kunne legge skylda på andre for ens egen dårlig trening og selvkontroll, hehe.

    Like

  2. Evy: Jeg har hatt hundtränaren i to år, og IKKE skrevet i den. DET gir dårlig samvittighet, skal jeg si deg… Og i går var jeg på agilitytrening, og skrev ikke noe som helst. Tro om jeg skal prøve å ta det igjen i dag… Men det blir jo på siden av poenget, hensikten er å skrive planlegging og evaluere mellom øktene…

    Cecilia: Fikk du inspirasjon av videoen, eller av at jeg skriver treningsdagbok? Haha…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: