Bytte mellom forskjellige hunder

Jeg har alltid sett på det som en utfordring å trene annenhver økt med to veldig forskjellige hunder. Akkurat nå er det mest aktuelt med Orkan og Kuling.

Satt og trente nesedytter med Kuling, og syntes han var litt ufokusert. Begynte å legge inn noen økter med Orkan imellom, så Kuling får ligge og se på (og jeg har en effektiv måte å gi ham timeout når han vimser). Samtidig kunne jeg bryte Orkans økter når han ikke lekte 100%.

Da slo det meg: Det er veldig bra for min kriteriesetting å bytte mellom dem! Jeg stiller helt andre krav til Orkans leking når jeg bytter mellom ham og Kuling, plutselig får jeg et konkret sammenlikningsgrunnlag i hvor hardt han drar, hvor raskt han reagerer på “ta den” etc. På samme måte må Kulings intensitet måle seg mot Orkans (og få hunder er mer intense enn ham, selv om han ikke alltid har lyst på den belønningen jeg bestemmer at vi skal jobbe for). Dermed får begge jobbe med sine svake sider, uten at jeg egentlig trenger å tenke på det 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: