Medisinfri!

Orkan har ikke hatt den minste tendens til magesårsymptomer på flere måneder, og det er nok fordi han får mat jevnlig, og syredempende medisiner. Vi har funnet behandling som virker! Hvis man plutselig tok ham av medisinene (så han fikk mer syre i magen), og begynte å gi ham mat bare én gang om dagen, tipper jeg at det ville kommet tilbake. Kombinasjonen tom mage og mye syre er ikke greia for Orkan, rett og slett.

MEN – nå som ting har fungert så bra, har jeg begynt å endre litt på variablene. Medisinene har ingen bivirkninger, de sørger bare helt enkelt for at det er mindre syre i magen hans (Losec, for de som har tatt dem selv, det er egentlig en menneskemedisin). Men de er svindyre (og hunder får dem ikke på blå resept), så jeg startet med å gi ham bare kveld, ikke morgen. For tre dager siden sluttet jeg å gi ham medisin helt og holdent, og enn så lenge har det gått superbra!

La oss legge til at selv om han får mat ofte, er han nå i perfekt vekt og energinivå. Utrolig hvor mye vi har trikset med fór, og så viser det seg til slutt at han kan spise nesten hva som helst, så lenge han spiser ofte :-p

Om Orkan skulle vise symptomer på magevondt igjen, kommer jeg til å putte i ham en syredempende pille, og gi ham litt mat. Jeg er ikke redd for innleggelser lenger. Jeg er ikke redd for smerter, blodig oppkast og å føle at vi mister kontrollen. Vi vet hva dette er nå. Vi har kontroll på det. Orkan slipper å ha vondt. Han slipper å kaste opp. Og kanskje han til og med slipper å få en halv pille hver kveld. Ikke at pillene plager ham, for ham betyr de bare mat, men likevel – det føles bra 🙂

4 Comments on “Medisinfri!

  1. Nja, skulle vel ikke våget å skrive det… I går kveld var Orkan sutrete og veldig sulten, så han fikk en tablett. Vet ikke om det var magen, men vil liksom ikke vente og se, han får heller få en tablett når vi mistenker noe…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: