Nordkisa 2011

Kort sagt: tre gode, feilfrie løp lørdag, et mønefelt og to disk søndag.

Den mer grundige versjonen: Oppvarmings-epiphanies! (ja, det lyder mye bedre enn “åpenbaringer”)

Orkans store idol er Shjepa, på både godt og vondt. Når jeg har grått salte tårer over engasjementet hans (som ikke alltid handler om det jeg vil), har jeg fått inspirasjon av at Fanny har en fantastisk agilityhund i frøken Shejp. Jeg har også kunnet dra nytte av en del av det Shejpa har lært Fanny, de ligger et år foran oss i alder og trening. Det siste Fanny har nevnt for meg er at oppvarmingsrutinene spiller en veldig stor rolle for fokuset, men jeg har ikke helt klart å finne ut hva som er god oppvarming for Orkan.

Nå tror jeg vi har det! I fem av seks løp denne helgen hadde jeg med meg en fokusert, happy og rask schipperke inn på banen. De samme fem av seks løpene fikk jeg hjelp til å varme opp Orkan, og ropte ham til meg idét vi skulle inn i ringen. Det sjette (H3 søndag) kræsjet løpene for meg og Catrine, og jeg hadde startnummer 1. Jeg fikk følgende feilmelding: “Tut-tut-tuut; De er kommet til en schipperke som ikke er i bruk”. Disk på feil tunnelinngang, fire ganger slalåmfeil og jeg bar ham ut av ringen. Sukk. Og jippi! Det gjør virkelig en enorm forskjell for oss å få hjelp med akkurat det der. Bare så synd at det ikke er særlig lett å finne noen som har tid til å jogge rundt med hunden min for meg på en travel stevnedag! Får bli millonær og ansette en assistent, kanskje?

Video og resultater, i kronologisk rekkefølge:

AG2 lørdag – feilfritt og seier.

H3 lørdag – feilfritt og femteplass eller noe sånt.

ÅH lørdag – mitt desiderte favorittløp fra denne helgen. Selv om det var noen som gikk raskere enn oss.

EDIT: her kommer de to siste filmene (H3-løpet på søndagen ble av samme årsak som oppvarmingen ikke filmet):

AG2 søndag fikk vi mønefeltfeil. På videoen ser det ut som han har en labb på feltet. I alle tilfelle: feltene våre skal være så sikre at det ikke er MULIG å se feil, så dette må vi jobbe med. (fullføre mønet på en god måte, selv om jeg befinner meg lagt bak og ut til siden)


Snapshot fra videoen; mønefeltet. Uansett om han hadde en labb på eller ikke, det er for dårlig. Skal trenes på. Til mitt forsvar (handlingmessig) har dette aldri skjedd før. Jeg kunne nok safet og reddet nappet ved å følge ham opp litt bedre. Men i min verden skal hindrene være trent godt nok til at man kan handle hunden ideelt, safeing er for pyser!

Hopp 3 søndag var katastrofeløpet hvor jeg endte med å bære ham ut av ringen… (ikke filmet)

Åpen hopp søndag pissregnet det, og Orkan skle og falt i slalåmen to ganger. Jeg var veldig sliten og fortsatt litt irritert over hvordan H3-løpet gikk (ti minutter tidligere), så jeg ga opp og tuslet ut av ringen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: