Mangler motivasjon…

Det er litt motivasjonstørt her om dagen… Flyttepakking og diverse stress, ganske lite hundetrening.

Orkan trenger felt- farts- og LOPtrening, men hagen her er for liten for at jeg egentlig får gjort noe særlig nyttig trening med ham (og jeg har verken råd, tid eller ork til å kjøre langt og trene andre steder akkurat nå). Tror motivasjonen til å trene med ham kommer av seg selv, når vi får mer plass og større muligheter.

Kulings fot grodde absolutt ikke så pent sammen som vi håpet, og han må fortsatt holde seg noenlunde i ro. Jeg BURDE jobbe med feltene hans (han har bra endeadferd og posisjon, men trenger masse generalisering på min bevegelse og sin egen fart og avstand ned til posisjon). Men det blir liksom bare en økt her og en økt der. Ingen kontinuitet og dermed ingen fremgang. En annen ting han burde jobbet med, er hoppteknikk. Såpass tåler foten nå – og agilitykarriæren hans avhenger virkelig av at han lærer å hoppe godt. Det har bare ikke blitt noe av, riktig enda.

Jeg tror jeg trenger noen delmålsetninger for å komme igang med feltene hans igjen. Grunntreningen gikk både fort og bra, for jeg hadde et videoprosjekt som avhang av resultatene. Altså – jeg vet jo hvor viktig det er med gode felt (og irriterer meg veldig over alle som konkurrerer istykker feltene til unghundene sine). Det er bare det at debut er et år frem i tid (eller noe sånt), og jeg er en skippertaks- og deadlineperson. Dessuten synes jeg det er mye mer moro å trene handling og slalåm enn felt og hoppteknikk! Slalåm skal han i hvert fall ikke få begynne å trene på før han er godt over året, og før feltene er perfekte. Og handlingstreningen må vente til foten er fin igjen. Aner ikke hvor lang tid det kommer til å ta…

Noen som har gode forslag til hva jeg kan bruke som delmål? Og belønninger til meg selv? Feltene hans kommer selvsagt ikke til å bli gode hvis vi ikke trener på det!

11 Comments on “Mangler motivasjon…

 1. Hvis jeg har forstått deg rett, så sitter neseduttene fint når du står ved siden av han på begge sider. Regner også med at han kan vente på signalet før han går ned i “trykk”.

  Forslag til delmål: Gjør plass i stua, og dra fram en passelig lav stuestol midt på gulvet. Tren på avstand, bevegelse og harde, fine dutter til atferden sitter perfekt uansett hva du gjør.

  Jeg syns i allefall det var lettere å komme videre med neseduttene innendørs, der det verken var forstyrrelser, eller spennende ting å lukte på 😉

  Lykke til med treningen!

  Mari

  Like

 2. Takk, Mari!

  Jeg tror at den delkunnskapen han virkelig mangler mest, er oppbremsing – men jeg har ikke funnet noen god måte å trene det. Tenkte å legge det sammen med oppfelt (springe på planken, og bremse i leken midt på), men det funket ikke sånn jeg hadde tenkt. Den gode gamle springe til leke og kampe i posisjon later heller ikke til å gi noen stor fremgang…

  Frem til jeg oppdager en mirakelmetode på det området, skal jeg generalisere masse på boks/stol/terrassekant i stedet for på selve bommen. Smart! Har ikke plass til å gjøre noe inne nå, midt i flyttepakkingen, men jeg skal gjøre det litt enklere ute, og leke masse proofing-leker 🙂

  Like

 3. Min erfaring var at Micke lærte seg selv å legge vekta bakover for å innta duttepossisjon. Ja selvsagt trente jeg en god del på lek i possisjon, der han måtte legge vekta bakover for å kampe. Men når jeg i begynnelsen introduserte atferden på mønet, lettet bakparten i været. Etterhvert skjønte Micke selv at han måtte ta ansvar for å ikke stupe framover.

  Det å komme inn i possisjon i fart, er helt klart vanskelig for dem. Jeg vet ikke om jeg tar feil, men blir det ikke litt som i hoppteknikk? De ønsker jo å gjøre det mest mulig behaglig for seg selv, og prøver seg fram?

  Jeg har i allefall troen på at de lærer å gjøre nesedutter uansett om jeg springer forbi, står igjen, eller er langt ute på en av sidene på en stol, trapp, eller terrassekant 😉 Da får de virkelig en oppgave de må løse selvstendig, og vil forhåpentligvis konsentrere seg om akkurat den oppgaven når farten legges til.

  Håper dere kommer dere fort inn i det nye huset, det høres jo helt fantastisk ut, med egen agilityhage og alt 😉

  Like

 4. Jeg prøver å lure Sigurd til at vi må flytte inn mellom 21. og 23., så vi er inne før Stav-stevnet og har noen dager etterpå til å vaske ut herfra. Men han er ikke heeelt enig i at det haster så voldsomt :-p

  Han har ganske bra dytteforståelse, men skal få litt mer proofing. Møne virker faktisk enklere enn bom, da skjønner han at han er nødt å bremse. På bommen blir det lett at bakbena flyr opp i luften og ned på siden. Ser helt sprøtt ut :-p

  Det jeg er redd for, er at han skal tro at jeg vil ha lav fart (for når det ikke går så fort, lykkes han perfekt med å stoppe og dytte, og når han drar på blir det ofte feil)…. Dermed blir det vel ekstra viktig å jobbe intenst med dette, så han skjønner hva vi snakker om og ikke lagrer noe tullball i hukommelsen.

  Skjerpings!

  Gleder meg til å skravle på Stav!

  Like

 5. Altså, det er Kuling som skal ha dytteforståelse, ikke Sigurd. Men kanskje jeg skal prøve å lære Sigurd det i stedet. Han har bedre forkunnskaper når det gjelder bremsing.

  Like

 6. Hahaha, men spørs om hoppteknikken til Sigurd er så god, at det er noe poeng å bytte Kuling ut 😉

  Gleder meg også til skravling og grilling på Stav. Ja for kveldene er jo halve stasen med disse stevnene 😉 Og jeg snakker gjerne om nesedutter til langt på natt. Trodde lenge at mine trenerferdigheter stoppet ved nesedutter, men etter hjemmelekse fra Fanny der jeg måtte se meg selv i speilet hver dag, og si at “det er gøy å trene nesedutter”, ble det ordnings på sakene;) Da vi til slutt fikk det til var det utrolig gøy!

  Ses om en drøy uke:D

  Like

 7. Jeg skal riktignok ikke overnatte på plassen, men en halvtime unna. Men skravling skal vi nok få til! Litt usikker på om Kuling skal være med, men i så fall kan du få bootcampe oss et par minutter :-p

  Like

 8. Så bra du fant et motiverende delmål! 😀 Kos dere masse masse på Stav og lykke til med treningen så lenge!

  Like

 9. Takk, Therese! Jeg trenger litt press for å gjøre mitt beste. Tror ikke jeg hadde egnet meg som selvstendig næringsdrivende, hvis jeg ikke hadde jobbet med noe med mange deadlines. Det hadde sikkert ikke blitt gjort så mye :-p

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: