Stav 2011

Først vil jeg si noen ord om stevnet – det var nemlig utrolig velarrangert! Til og med været hadde de fått på orden på – nesten ikke regn, og heller ikke alt for varmt. Tror nok trygt jeg kan si allerede at dette var årets beste stevne (og da snakker jeg ikke om egne resultater, men om arrangørens innsats). Selv om halve året fortsatt er igjen. Jeg skulle ønske at flere stevner hadde hatt:

 • Åtte offisielle individuelle løp på tre dager.
 • Erfarne innropere som forteller hvem du er etter, og hvor lenge det er igjen (samt kan navnet på halvparten av oss!).
 • Ringene plassert slik at man kan ha oversikt over alle fire (eller hvor mange man nå har) fra alle kanter, god plass til telt, og massevis av oppvarmingsmuligheter.
 • Flinke dommere, og noen dommere man aldri har gått for før (det kan tross alt bli kjedelig å gå for samme dommer helg etter helg, samme hvor flink vedkommende er).
 • Et vel utarbeidet tidsskjema, som blir fulgt til punkt og prikke. Hele helgen blir så mye mer avslappet når man kan stole på at briefingen ikke starter før den skal, og man faktisk kan bli sittende i stolen sin og slappe av de siste ti minuttene, selv om de holder på å bygge bane.
 • Klasse 3 ferdig tidlig på søndag – det er tross alt disse ekvipasjene som vanligvis reiser lengst.

Listen kunne vært enda lenger, jeg tror alle arrangører kan lære noe av dette stevnet…
Dessuten har jeg på sett og vis vært på hyttetur hele helgen, med trivelige folk – takk for det!

Over til egne prestasjoner… Ikke et eneste resultat å skryte av! Orkan og jeg har vært litt på en “winning streak” denne våren, med en veldig stor andel feilfrie løp, og vi har begynt å få både flyt og selvtillit i banen. Den er det visst slutt på nå. Orkan gikk ett godt løp denne helgen – det aller første. Riktignok disket jeg (burde gitt ham tydeligere svingsignal når han kom så fort), men tiden hans hadde holdt til tredjeplass, et lite sekund bak vinneren. Og i dette selskapet (landslagsuttak), er jeg fantastisk fornøyd med at han viste at han kan oppnå sånne tider. Jeg bekymrer meg konstant for farten hans, så den tiden der skal jeg leve på en stund. Han kan når han vil! Film fra løpet:

Etter dette gikk det nedover. To feilfrie løp, men med alt for dårlige tider. Fem løp med slalåmfeil. Jeg begynte å lure på om det er noe galt med Orkan. Han KAN virkelig slalåm. Fra alle vinkler. Med alle forstyrrelser jeg har klart å koke ihop (gå slalåm bak ham, legge meg på bakken, løpe en helt annen vei, osv.). Når han bommer på slalåmen er det fordi han ikke VIL. Og at han ikke vil i fem av åtte løp, gjør meg bekymret. Har allerede snakket med Laxmi, den eneste veterinæren jeg virkelig stoler på når det gjelder muskulatur og skjelett. For når jeg føler at noe ikke stemmer, er det dessverre ofte riktig… Her er video fra det siste løpet vårt (ag3 søndag), så ser dere hvor ille det var:

10 Comments on “Stav 2011

 1. Hei! Fikk dessverre ikke sett dere gått i helgen, men jeg ser stor forskjell på de to filmene du har lagt ut. Kanskje det er noe “galt”, men i og med han går så godt i den første filmen er jo det også rart hvis han skulle få vondt fra den ene dagen til den andre, liksom? Håper du finner ut av det! Ellers er jeg helt enig med deg ang gjennomføring av stevnet, det beste jeg har opplevd på lenge:)

  Like

 2. Ja, jeg har også tenkt det samme… Men han hadde tilsvarende tendens på Oslo Hundeshow, etter et par løp var han helt daff og umulig å få igang. Så før jeg iverksetter enorm kondisjonstrening etc, vil jeg være helt sikker på dette med kroppen hans. Og tannverk. Og alt annet jeg kan komme på å sjekke :-p
  Kanskje han var varm og hadde migrene? Man vet jo liksom ikke hva som foregår inne i dem…

  Like

 3. på siste filmen der var det ikke den Orkanen vi har sett på trening ihvertfall! Har blitt imponert flere ganger over hvor sikker han er i slalåmen! håper du finner ut av det 🙂

  Like

 4. Ja, håper du finner ut av det raskt, Ingerid! Rare greier… Rart at det fungerer så fint på trening og bare av og til på konkurranse. Godt vi har Laxmi! 🙂

  Og i det første løpet viser Orkan virkelig hva han er god for! 🙂 Så utrolig bra tid i det selskapet!!

  Like

 5. Riktignok er han ikke alltid like lett å få igang på trening heller, men denne helgen synes jeg han har vært bare merkelig. Når han går dårlige løp pleier han å gå gjennomført ordentlig dårlig (sånn som det siste her), men han har gått en hel del halvveis-løp (blant annet noen feilfritt, men sakte), hvor han har gjort en helt grei innsats, men ikke gitt alt. Det likner ikke ham i det hele tatt… Jeg skjønner meg rett og slett ikke på ham akkurat nå, så da blir det naturlig at første stopp på listen er hos Laxmi 🙂

  Like

 6. Hei!
  Hvor holder Laxmi til nå? Gikk hos henne før, men så sluttet hun på det veterinærkontoret, og etter det har jeg ikke funnet henne igjen!?
  Merete

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: