Flytting av busker, og en hel del mose.

I går kveld gravde vi opp en hel del busker fra plenen og flyttet dem til nye hjem, andre steder i hagen. Hullene ble fylt igjen med jord og toppdekke fra der vi satte buskene, i håp om at det skal gjøre tilhelingen raskere. Så lenge det vokser noe i toppdekket, vil det forhåpentlig tåle mer stryk enn om vi hadde lagt på bare jord og gressfrø. Spennende!

Det gjenstår nå et epletre og en klynge med enorme sypresser, så har jeg en stor, åpen plen å trene på! Mann med motorsag (kollega av Sigurd) kommer i slutten av denne uken, eller neste.

Den bortre delen av plenen (hvor sypressene står) består av mye mose og ellers spede grasarter (som smyle etc). Jeg lurer litt på om den egentlig trenger vertikalskjæring, men siden det dreier seg om fryktelig mange kvadratmeter, håper jeg det holder med gjødsel og kalk, samt fjerning av sypressen. Den gjør jo hele miljøet surt. Den delen av hagen blir nok ikke klar for trening i år uansett, det vil ta tid før vi får gress der hvor sypressene har stått.

Huset har fått sitt eget fotoalbum på facebook: Hjem, kjære hjem. Foreløpig inneholder det mest bilder fra annonsen og visning, men jeg oppdaterer det etter hvert som vi blir ferdig med forskjellige ting. Gårsdagens prosjekt var ‘orden i sysakene’, inkludert saueskinn i en hylle, etter forslag fra verdens beste Heidi. Orkan likte ideen!

Lover flere bilder av hagen når trærne er borte. I mellomtiden en liten smakebit fra gårsdagens thriller. Stillingen er nå Saab-Spirea: 2-0. Brukte bilen for å få bikket busken over på siden, så vi lettere kunne komme til og kappe røtter. Gjenstridige saker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: