Kulings første slalåmtrening

Mens vi venter på mannen med (nei, ikke ljåen) motorsagen, har vi litt begrensede treningsmuligheter. 15*12 meter er vel omtrent det jeg har til rådighet for øyeblikket. Jeg har kappet noen grener av epletreet, men stammen står jo der enda. Og borte ved sypressene vil det nok ta lang tid før gresset blir i god form. Dermed blir det ikke så lett å starte på nye prosjekter (vi vedlikeholder ferdighetene på et par hoppehindre, og bommen står i andre enden av hagen + hoppteknikk såklart), og jeg savnet et prosjekt å ta tak i. Jeg funker nemlig best sånn; konkrete prosjekter og problemer å løse. Da blir det både motivasjon og progresjon.

Kuling har jo tippet det magiske året, og begynner å bli veldig solid og fin i kroppen. Dermed våger vi oss på et slalåmprosjekt! Jeg bruker samme metode som med Orkan og Bris, fordi jeg er veldig fornøyd med resultatet på dem begge to (at Orkan har gjort en del slalåmfeil på konkurranse handler om motivasjon, ikke om forståelse).

Susan Garrett’s 2by2-metode er den eneste metoden jeg kjenner til hvor hunden får ordentlig forståelse for inngangene fra dag én, samtidig som den lærer å bremse opp og samle seg i inngangen, for deretter å dra på. For å tvinge meg selv til å ikke gå for fort frem, har jeg en plan om å filme hvert trinn i treningen, og bevise at vi gjør det ordentlig 🙂 Her er trinn én:

7 Comments on “Kulings første slalåmtrening

 1. Så bra! Skal følge med. Ikke noe klipp i filmen. Det er juks!

  Like

 2. Jeg skulle skrive fornavn og link til min side, men sånn ble det ikke, prøver igjen. Kom plutselig på at det kan jeg ikke?
  hunnbakken.wordpress.com

  Like

 3. Haha! Det hjelper å ha en godt grunntrent hund! Fascinert over at dette er den første økta deres!! Gleder meg til fortsettelsen! Hadde vræt kult om du fikk til å filme absolutt alle økter og repetisjoner! Det er så lærerikt!

  Like

 4. Therese: dette er ikke helt første økt, vi har puslet en økt eller to for en stund siden. Men ja, det går helt drøyt fort fremover når han har litt onejup-kunnskaper! Noe jeg gjør annerledes enn med Orkan, er at jeg legger inn flickete innganger på inntil 90 grader helt fra starten. De har nemlig Orkan det vanskelig med den dag i dag…

  Stine: jeg har hatt litt trøbbel med at folk skal få kommentert, og har derfor åpnet for alt (inkludert anonyme). Aner ikke hvorfor det ikke alltid går an å bruke innlogging fra google etc. Skulle jo tro at det ikke var så vanskelig… Klipping blir det nok – dette er ca fem minutters trening klippet sammen til 50 sekunder. Det blir jo kjedelig å se på all lekingen i lengden… Men hvis du vil se en sammenhengende økt, kan jeg sikkert filme og legge ut det, for moro skyld?

  Like

 5. Første, andre eller tredje økt; fort går det uansett!

  Takk for info om at du lærer inn flikkete innganger sånn med en gang. Jeg har lurt litt på om det er lurt eller ikke.

  Like

 6. Om det er lurt vet jeg ikke :-p Men jeg sliter veldig med at Orkan ikke gidder å ta dem hvis han er litt umotivert, de er liksom nederst på listen over slalåminnganger han har lyst å ta… Og etter hvert som det blir mer og mer handling før slalåmen oppover i klassene, har vi ofte ikke noe annet valg enn en flikkete inngang og eventuelt et bakbytte etterpå. Bakbytter fra skarpe vinkler skal også Kuling få mye mer av enn Orkan fikk til å begynne med. Men det blir først når han har fire rette pinner. Et stykke igjen dit…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: