Samle seg selv om jeg løper

Først: Advarsel! Nerdete hoppteknikk-innlegg! Kun for spesielt interesserte (og for at jeg selv skal huske hva jeg har tenkt).

Etter hvert som jeg har begynt å trene mer handling med Kuling, har jeg oppdaget et område hvor han konsekvent hopper dårlig; når vi sammen løper på en rettstrekning/slak sving. Jeg har mistenkt at det handler om en kombinasjon av dårlig avstandsbedømmelse og mangel på evne til å samle seg fra stor fart. Tanken har vært å jobbe separat med de nevnte ‘skillsene’ (collection og distance evaluation).

I tillegg fikk jeg et godt tips på Vappu-kurset; power grid 1, 2, 3 og deretter one stride-grid. Tanken er å legge på en kommando for målstrekning (Gode forlag mottas med takk! Har ikke kommet på noe bedre enn “finish”, “mål” er så lite distinkt, og “fram” vil jeg bruke om rett frem over ett eller to hinder. Målkommandoen skal  bety å søke hele veien til mål.).

I dag har vi lekt med power grid 2 (11 fot, 30 cm) vs basic grid med 5,5 fot, 20 cm og syv hinder. Målet er at han skal kunne veksle mellom disse (for eksempel snu i en tunnel) og evne å vekselvis ta i eller samle seg. Det gikk ganske fint den ene veien (sitt, basic, tunnel, power) men hvis han kom fra fart inn i basic’en, eller om jeg løp fort ved siden av ham, ble det rot. Vi skal altså jobbe mer med forstyrrelser til BG først.

I dag har jeg filmet diverse variasjoner over temaet basic grid, mest for å kunne studere hvordan det blir feil. Planen min er å jobbe med en hel del førerforstyrrelser fra sittende først, og når jeg er fornøyd med det, begynne å jobbe på fart inn i griden. Kuling synes det er vanskelig, men det er akkurat dette han sliter med; komme fra fart, og deretter samle seg. Merkelig nok klarer han det fint inn i bend, men ikke rett frem.

2 Comments on “Samle seg selv om jeg løper

  1. Men… hva gjør du da hvis leksak eller koppel eller noe annet (ta “den”) ligger i en annen linje enn rett frem på målraken? Hvis jeg sier “ta den” søker Kuling opp leksaken med blikket, og mister helt fokus på hoppingen. Det blir liksom etter klikket, hvis jeg kan si det sånn…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: