Oppfelt: pokker!

Nå som Kulings dyttefelt er bra nok til å brukes i baner, har jeg fått mulighet til å se på oppfeltene hans når han kommer fra ulike typer linjer. De så ikke særlig bra ut i går, så jeg bestemte meg for å ta med et videokamera ut og ta en nærmere titt på det.

I dag regner det, og siden det er glatt er han nok litt mer forsiktig enn vanlig. Jeg tror det er derfor svingfeltene er såpass solide. Fra rett linje traff han dårlig de fleste gangene, og ikke i det hele tatt én gang. Oida. Dette må vi nok gjøre noe med.

Jeg har null motivasjon til å ta tak i oppfelt, faktisk. NULL! Det frister mer å ha en kun hoppklasse-hund, eller å bare gi F og akseptere at vi får oppfeltfeil med (u)jevne mellomrom. Men jeg er jo ikke sånn. Jeg liker å lykkes. Pokker!

Hva i all verden gjør jeg nå?

EDIT: Fant ut at jeg trengte en bedre statistikk hvis jeg skulle vite hva jeg har å gå ut fra. Derfor gjorde vi ti oppfelt på rad, med ganske lik linje til (svak sving, nesten rett linje). Da traff han alle ti, de fleste med begge frambena. Bakbena er stort sett godt over feltet. Ser at det har veldig mye å si hvor langt fra feltet han tar det siste steget på bakken, så hvis jeg skal begynne å manipulere noe tror jeg at det kanskje er et greit sted å starte. Video:

7 Comments on “Oppfelt: pokker!

 1. Når du finner ut hva eller hvordan du vil trene oppfelt, please blogg blogg i vei om dette. Er selv lat som bare fy når det gjelder oppfelt fordi jeg aldri har funnet en metode jeg liker å trene det på 😦

  Like

 2. Når du finner ut hva eller hvordan du vil trene oppfelt, please blogg blogg i vei om dette. Er selv lat som bare fy når det gjelder oppfelt fordi jeg aldri har funnet en metode jeg liker å trene det på 😦

  Like

 3. Hva har du prøvd, da? Jeg har aldri slitt med oppfelt før, så jeg aner ikke i hvilken ende jeg skal begynne. Har hjulpet noen med å lære inn stopp opp, men har virkelig ikke lyst å gjøre det med Kuling…

  Like

 4. Jeg har forsøkt å belønne når hun treffer feltet på vei opp men føler det blir utrolig teit belønningsplassering ettersom hun skal videre, eventuelt går det an å trene med kun oppgang men da igjen føler ikke det blir riktig å bryte det ned på den måten.

  Har også prøvd på touch (med labb) metoden men dette synes jeg funker dårlig på en BC på flybensin (vondt for både hundens kropp og tidsmessig med bråstopp).

  Nå for tiden bare bremser jeg henne foran oppgangen, som gir ustabile oppganger…

  Like

 5. Æsj, jeg liker ikke dette! Her må virkelig grubles litt… Jeg har mest tro på løpende (krav til hvor han skal treffe), og har jo gjort det i praksis med Orkan, men da med nedfelt. Og belønningsplasseringen er akkurat det jeg er urolig for. Muligens utplassert leke på toppen (enden av planken mens planken fortsatt er på bakken), så det er helt opplagt at jeg ikke vil ha noen feltadferd på nedgangen? Jeg har jo en klikkeplatemanikk som kan hjelpe meg med presisjonen, men åh. Dette er søren ikke enkelt. Hvorfor, hvorfor, HVORFOR kjøpte jeg meg large-hund?

  Like

 6. Neimen dere da! Jeg ville ikke ha flere spørsmål, jeg ville ha SVAR! Skal det være så fordømt vanskelig alltid? Sukk. Kan ikke dere bare gi meg en fasit? *pleeeease*

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: