Enklere med stor hund!

Jeg har både overhørt og deltatt i mange diskusjoner om forskjellene mellom å handle liten og stor hund. Selv opplever jeg det som at den største forskjellen er at hvis man gjør en feil med en stor hund, blir feilen i hundens linje stor, mens en liten hund har mange flere steg å rette seg opp på. I tillegg synes jeg det er enklere å få en stor hund til å dra på lange linjer selvstendig, samtidig som det er mer nødvendig at de kan det. Men nok om det generelle, det kan vi diskutere videre senere.

Jeg har funnet en manøver som jeg synes er innmari mye enklere med stor hund: threadler! Noe av det vanskeligste med å threadle Orkan, er å avgjøre når jeg skal gjøre armbytte nummer to (fra svart til grønn på tegningen). Det holder liksom ikke at han har festet på vegringslinjen (inn mot meg), han må være såpass forbi at han ikke kan snu og ta hinderet fra baksiden. Han har enorm evne til å gjøre kjappe retningsendringer, hvilket egentlig er bra. Hvis han bare hadde brukt det til min fordel, så…

Kuling har vanskelig for å vente på det andre armbyttet før han svinger ut igjen (needs lots and lots and lots of first arm rewards, sier den lille Greg’en jeg har på skulderen…). Men det er fantastisk mye enklere å time det! For det første har han mer stabile linjer, når han har nesen over vegringslinjen vet jeg at han faktisk har festet på den. For det andre er han ikke i stand til, rent fysisk, å kaste seg rundt en hoppevinge feil vei, sånn som Orkan kan. Hah! Noe handling er altså udiskutabelt enklere med kållisen 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: