Kuling på handlingskurs

I våres, da Fanny la ut kursplaner for andre halvdel av 2011, sa jeg at jeg ønsket meg et handlingskurs utpå høsten. Det fikk jeg!

Jeg hadde med både Kuling og Orkan. Med den lille gule funker handlingen stort sett bra, men å handle (og spesielt trene) kållis er noe nytt for meg. Orkan skulle dermed være backup hvis Kuling ble for trøtt, eller noe ble alt for vanskelig for ham. Det ble ikke nødvendig, så det eneste Orkan har gjort i helgen er å være reservehund for en kursdeltaker som ikke fikk hunden sin til å jobbe.

I løpet av kurset fikk vi frem en hel del adferder hos Kuling som jeg ikke har sett så tydelige mønstre i før. Blant annet at dårlige svinger stort sett helt klart er flanking, for nå gjorde han dem som serier i stedet for som én og én stor sving. Annet å tenke på er mengden rotasjon i threadler spesielt når jeg belønner første armbytte, om han egentlig får ta leken bare fordi jeg har sagt “bra” (uten “ta den”), osv.

Å trene Kuling på fremmed sted, etter at han har stått og sett på at andre hunder springer, ga meg en god porsjon innsikt i hvilke utfordringer som kan dukke opp når vi begynner å konkurrere. Selv om jeg liker å være perfekt, drar jeg tross alt på kurs for å få vite hva jeg skal gjøre bedre…

Ikke bare har jeg lært om hva Kuling (og jeg) skal trene på fremover, jeg har hatt en veldig hyggelig helg i tillegg. Hundetrening, vin og godt selskap – livet på ett av sine beste 😀 Sandra (keepiteasy.se) er et nytt bekjentskap, som jeg håper å se mer til etter hvert.

Jeg var så heldig å få hjelp med filming hele helgen, fotografen har til og med fått med Fannys kommentarer. Supernyttig til senere! Filmen er laaaang og egentlig ikke spesielt seervennlig. Men som vanlig: dette er en treningsdagbok, som jeg skriver mer for egen del enn for at noen skal lese den…

2 Comments on “Kuling på handlingskurs

  1. Så gøy det så ut, fikk lyst å trene på alt sammen. Så hele filmen, og ikke ett minutt var kjedelig;) og så så flink Kuling er blitt, du har virkelig gjort en god jobb med han Ingerid!

    Mari

    Like

  2. Takk! Det var utfordrende, særlig bakbytteøktene hvor Kuling var høy på stress og jollyballer… Og fotarbeidet mitt trenger mer fiks enn jeg trodde. Men dermed har vi jo fått med oss en hel del hjem å trene på!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: