Rygg…

Når hundene viser tegn til ryggproblemer blir jeg stiv av skrekk. Kanskje fordi Storm har alvorlige sådane, men ærlig talt – det er da rasjonelt? Siden de ikke forteller hvor vondt de har, eller hvor, kan det jo være alt fra noe alvorlig (prolaps, brudd etc) til en bitte liten strekk eller stivhet. Det er uvissheten som skremmer meg.

I går skrek Orkan til, helt plutselig. To ganger, forskjellig tid på dagen. Begge mens han lå på bena mine i sofaen, og jeg flyttet litt på meg. Den første gangen tenkte jeg at “javel, kanskje jeg klemte en labb eller noe”. Den andre gangen tok jeg det mer alvorlig. Jeg hadde bare såvidt kommet borti hodet hans. Klemte her og der, fant ikke noe spesifikt, men han mislikte at jeg masserte bakre del av ryggen (noe han pleier å nyte). Ble ikke noe klokere, og ønsket at jeg fortsatt bodde en halvtime fra Laxmi…

På med back on track, stroppet fast en varmepose på ryggen, og i dag er han fin igjen. Har gått en lang skogstur og beveget seg helt som normalt, og påstår at han ikke har vondt nå. Skulle bare ønske at jeg visste hva det var. Det er uvissheten som skremmer meg… Det kan jo ha vært en slikk og ingenting, men tenk om jeg tar feil?

Jeg krever tross alt mye av hundene mine, rent fysisk. Og jeg husker veldig godt hvor dypt jeg sank da jeg oppdaget at Storm hadde hatt gode grunner til å motsette seg aktivitetene jeg tok ham med på. Han hadde båret kløv, trukket tungt, og gått agility. Alt med to ryggvirvler som gnagde borti hverandre. Jeg vil ikke gjøre samme feil igjen. 

Orkan med varmepose utenpå back on track-dekkenet.

Selv om veterinærene påstår at hunden din er frisk – hvis det er noe som ikke stemmer, har du sannsynligvis rett. Ikke gi deg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: