Kulings bomfelt igjen

Testet kjapt i går hva han husker, etter å ha puslet med skumle vippesaker en stund. Først ville han ikke opp på bommen i det hele tatt, men etter at Orkan fikk trene en økt og Kuling fikk ligge inne og tenke på saken, gikk det bra.

Bommen har blitt litt glatt, for malingen er for dårlig så sanden løsner (skal males om og på med ny sand), så han bremser veldig forsiktig. Ikke Kulings skyld, altså. Men at han helst ikke ville bremse når jeg sprang frem, det får han ta ansvaret for. Antagelig en følge av at vi har trent lite på sånt på en god stund, og at jeg har belønt både det ene og det andre fordi han er redd for vippen…

Vippefilm har jeg forresten på Sigurds telefon, skal prøve å få lagt den ut. Vi har nemlig kommet en bit på vei der også!

6 Comments on “Kulings bomfelt igjen

 1. Herlige Kuling og hans nesedyttere! Har du profet (stavet riktig mon tro?) med utlagt leke eller kasting av leke mens han nesedytter? 🙂

  Jeg prøver som sagt å suge til meg mest mulig kunnskap og metoder for min neste hund. Lurer litt på hvordan du unngå faren for at hunden løfter bakparten såpass høyt på nedgangsfeltet at den i teorien går tilbake på “hinderet”?
  Vet ikke om det var godt nok forklart men at hunden tar feltet men setter bakbeina ned på feltet igjen, har sett noen diske for such ser du 🙂

  Like

 2. Jeg har proofet med alt mulig. Han har vanskelig for å ikke stikke frem for tidlig hvis jeg legger ut jollyball, eller hvis jeg springer fort. Han har en viss forventning om kast hvis jeg står igjen langt bak, eller han hadde i hvert fall det til å begynne med. Men siden han har så mye verdi for selve feltadferden har det ikke vært noe vanskelig å lære ham å gjøre det uavhengig av om jeg er langt unna eller nær, det vanskeligste er faktisk å bli stående hvis jeg løper fort med en bra belønning…

  Når det gjelder bakbena av og på igjen tror jeg det i Kulings tilfelle handler om alt for dårlig weight shift. Har ikke noe godt norsk ord, men at han skal legge vekten bakover idét han bremser opp. Når han bremser nå kommer liksom bakparten etter og går over eller til siden, avhengig av hva han kommer fra (på feltet blir det opp). Det er en grunnferdighet jeg ikke har fått til særlig bra med ham, men skal pusle litt med diverse varianter i vinter, og håpe at det kommer seg…

  Så lenge hunden har god forståelse for at den skal stå med frambeina nær bomnedgangen (eller dytte, i Kulings tilfelle) skal det jo egentlig ikke være noen fare for at bakbeina kommer av, for så å bli rygget opp igjen… Men se på Kulings rygg når han bremser. Han har alt for høyt tyngdepunkt…

  Like

 3. Takk for innspill i forhold til dårlig weight shift. Det er akkurat dette jeg tenker på i forbindelse med valg av “felt-metode” til neste hund. Liker ikke Bella sitt mangel på weight shift når hun løper mønet for eks hvor hun får et ganske kraftig “impact” på nedgangen 😦

  Jeg tenker egentlig ikke på rygging tilbake på feltet, men dersom forbeina står på bakken og bakbeina leter fra bommennedgangen og lander igjen har hunden teknisk sett “forlat feltet og gått tilbake igjen” (bare for å være teknisk og pirkete). Jeg er bare nysgjerrig hva du tenker, fordi jeg diskuterte dette litt med en dommer.

  Har prøvd å lære meg litt mer om hvordan bygge muskler på hunden, dvs veldig spesifike muskler og da er det greit å ta en runde i bloggen din eller på youtuben din 😉

  Like

 4. Jeg mener at vektforskyvingen er en viktig grunnadferd som de bør ha i bånn, eller hva man skal si. Kuling jobber med saken, har tenkt å gjøre en hel del ekstra med det når vi snakker vippeleker (løpe over vippe og gripe leke før vippa smeller i bakken), da er han nødt. Men han har hatt vanskelig for det, og jeg burde egentlig lagt litt jobb på det for lenge siden…

  Når man skal velge mellom feltmetoder tror jeg egentlig nesedyttene er en av de som gir best weight shift, fordi hunden skal ned, da senker den hele tyngdepunktet i framparten (og ideelt sett i bakparten også, hvis man gjør det riktig). Lu blir enda litt for rett i bakbeina, men det skal vi fikse 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: