Litt FOR flink, på en måte?

Jeg tror jeg har vært litt for flink med Kulings transporter og overganger. Eller litt for effektiv, i hvert fall. Jeg har gjort akkurat som jeg ber andre gjøre – la jobb og belønning gå flytende, så det ikke blir noe dødtid.

I jakten på flanking i hverdagen har jeg nemlig lagt merke til at han tenderer til å stikke litt vel ivrig fremover når jeg sier “takk” og belønningsdelen av treningen dermed er over. Altså, litt vel stort initiativ til neste repetisjon.

Fordi jeg har transportert ham hengende i en leke (slik jeg jo gjerne anbefaler andre), og latt overgangene gå direkte fra belønning til arbeid til belønning osv, har han faktisk fått for lite trening i å holde kontakten i dødtiden. Det har jo ikke vært noen dødtid, mener jeg.

Nå går vi en slags fri ved fot (helt ute av posisjon, men) med kontakt mellom repetisjonene. Selvsagt belønner jeg det også. Og jeg belønner at han kommer til meg på eget initiativ, hvis jeg bare står stille og han er noen meter unna. Han venter nemlig på signal, i stedet for å bare oppsøke belønningssonen selv. Jeg vil gjerne at han skal danse foran meg og søke kontakt, ikke bare jobbe (eller ja, arbeid er lek, lek er arbeid, så “jobbe” var jaggu et dårlig ordvalg)!

2 Comments on “Litt FOR flink, på en måte?

  1. Vet akkurat hva du mener med danse foran deg og søke kontakt. Den tøffe tøtta mi har begynt å gjøre dette. Tok en lang stund og mener det er verdien for henne å være foran meg, i nærheten og fått tusentalls på godbiter for kontakt når vi trente (over 1 år) på å ikke løpe etter de andre hundene på banen 🙂

    Like

  2. Jeg har rett og slett ikke gjort så mye sånt med Kuling. Skjerping! Har jo virkelig bruk for at det finnes verdi i å springe til meg…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: