Vipper og bommer og annet skummelt

Etter å ha trent masse på vippesaker sammen med Ida på fredag (med litt fremgang, og en fryktelig sliten Lu til slutt), passet jeg på å be om å få tatt frem bommen på trening med Spanielklubben i dag. Jeg mistenkte nemlig at Lu kunne komme til å nekte å gå bom. Det har skjedd før, etter vippetrening med en av våre egne bomplanker her hjemme i hagen, og deretter på vår egen bom. Det gikk fort over, men jeg noterte meg det bak øret.

Kuling kunne ikke gå i nærheten av bommen. Han kunne ikke leke. Han kunne faktisk ingenting. I ren frustrasjon, fikk jeg Sigurd til å løfte den panikkslagne kållisen opp på nedgangen, hvor han fikk gå til feltadferd, og belønning. Så løftet vi ham stadig høyere, og plutselig kunne han alt sammen helt fint.

Jeg er absolutt ikke fan av tvang. Alt Kuling gjør, som har med vippe å gjøre, er frivillig, og belønningsbasert. Men akkurat der, akkurat da, følte jeg et stort behov for å vise for Kuling at bommen ikke var en vippe. Og det fungerte helt ypperlig.

Det får meg til å lure litt, om jeg kunne gjort noe liknende med vippen. Løftet ham på, vist ham at det er ikke farlig! Men jeg tør ikke. Kuling som egentlig er en gaske tøff liten border collie, har skrudd på alle sperrer når det gjelder planker som beveger seg og skramler. Jeg forstår ikke hvorfor, og jeg forstår ikke hvordan vi skal løse det.

Men det skal vi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: