Ukens triks – til 22. november

Forrige ukes triks var altså lukking av skuff/dør, og premien for raskest innlæring tilfalt Katrine (hexo.blogg.no).

Premie denne gangen er det Hilde (http://gnafsebikkja.blogspot.com/) som står for, og vinneren blir den som klarer å skildre innlæringsprosessen best (hun får selv velge hvilken video hun synes hun lærer mest av). Takk for det, Hilde!

Og husk at poenget ikke er å vinne, men å trene 🙂

Så til selve trikset, da. Eneste konkrete ønske jeg har fått inn, er at det skal handle om bakpartskontroll. Jeg lurte litt frem og tilbake, dette har jo blitt enormt populært, og jeg prøver å treffe så mange som mulig med passelig utfordrende oppgaver. Det skal ikke være for vanskelig for de som er ferske på shaping (eller har en hund uten forkunnskaper), og det skal ikke være for vanlig, så alle de erfarne har gjort det fra før. Selv har jeg sett det gjort, men ikke trent det selv. Håper det gjelder dere andre også!

Ukens triks: rygge opp trapp (kort eller lang, hele eller deler – velg vanskelighetsgrand selv)!

———————————————————————————————————–

EDIT: jeg glemte visst å sette en frist! For å være med i konkurransen må dere ha linket til innlegg eller video i kommentarfeltet her, før tirsdag 22. november kl 12!

10 Comments on “Ukens triks – til 22. november

 1. Jeg tror det er en fordel om hunden har forkunnskaper om å tilby å rygge rett bakover (gjerne frivillig, altså uten kommando), og at den har satt bakbena på ting før. Så kan man starte øktene med frivillig rygging, før man stiller seg foran trappen så hunden kan repetere frivillig rygging mot/opp på trappetrinnene… Men dette har jeg altså ikke gjort før, så ikke stol på at jeg har rett!

  Like

 2. Så gøy med filmer! Jeg koser meg her jeg sitter og titter 😀

  Men kanskje vanskelighetsgraden var litt høy? Ikke så mange som fikk det til. Neste ukes triks blir litt enklere (tror jeg, har aldri gjort det før!).

  Like

 3. Da var bloggen oppdadert også: http://gnafsebikkja.blogspot.com/2011/11/ukens-triks-nesten-i-boks.html

  Til tross for litt laber deltagelse denne uken har jeg plukket ut en absolutt verdig vinner: Gratulerer Ingerid!
  Filmen er morsom og lærerik. Hele innlæringsprossessen er med og på bare tre minutter får man god greie på hvordan man kan lære en hund å rygge opp en trapp. Akkurat det jeg “ønsket” meg 😉 Mail meg (hanhilde@hotmail.com) adressa di, så skal du få premien!

  Like

 4. Åh, så gøy! Jeg synes vi må lage flere konkurranser om innlæringsprosessen, for det var ikke bare lærerikt å lage selv, men veldig gøy å se de andre filmene også!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: