Orkanresultater 2011

Målsetningen for 2011 lød slik: Mål for det kommende året avhenger helt av om Orkan er frisk. Eller om han i det hele tatt lever. Jeg tør virkelig ikke å vente meg noe som helst. Men hvis han er i form, skal vi perfeksjonere feltene igjen, og vise verden hva vi er gode for. Vi skal fortsette å leke (hvem skulle tro vi noen gang har slitt med det!), vi skal få av litt fett og fikse litt muskulatur, og vi skal passe på å ha det gøy sammen. Mer konkrete mål enn dette vil jeg faktisk ikke sette. Det var tøft å gi opp målene for 2010, enda vi hadde gode grunner til å mislykkes, så jeg har ikke tenkt å sette meg i den samme situasjoen neste år.

Nå er siste konkurranse avgjort for i år, og vi kan oppsummere resultatfangsten. Noen høydepunkter:

 • En drøss seire (og napp) i klasse 2
 • Klubbmester sammenlagt, konkurranseklasse – BSHK
 • Ifølge agipro-listen årets 6. beste klasse 2-hund. Men agipro ekskluderer resultater som er tatt innen NKK-systemet, så det mangler en del seire. Totalen har jeg ikke regnet på, men tror han er rimelig nær toppen av listen
 • Seier i åpen AG på Oslo hundeshow
 • Debut i klasse 3 i sommer
 • Junior-Norgesmester 2011
 • To seire (og cert) i klasse 3
 • Femte plass sammenlagt i Norwegian open, med Karine som handler (tror jeg, resultatene er fortsatt ikke offentliggjort)
 • Årets agilityschipperke klasse 3
 • Ifølge agipro-listen årets 21. beste i klasse 3 (overraskende, vi debuterte tross alt i klasse 3 i sommer!)
 • Såvidt jeg vet er han nummer to på NKKU-rangeringen (etter Silje og Liz)
 • Debut på NM i november
Et regnvått minne fra dagen da vi gjorde rent bord: to seire i klasse 3 med hvert sitt cert, og seier i begge omganger av junior-NM og dermed Junior-Norgesmester 2011 🙂
Dette har vært en sesong med gode resultater, men nesten uten trening for Orkans del. Jeg har ikke hatt motivasjon, ork og plan. Dermed ruster noen ferdigheter (særlig selvstendigheten i slalåm og de en gang perfekte feltene), men samtidig har vi bygget opp rutine rundt konkurranser, og blitt mer stabile. Nå er sesongen over, og jeg må forsøke å legge en plan
Jeg vet ærlig talt ikke om jeg vil satse på Orkan fremover. Han har haugevis av potensiale, men krever enormt mye av meg som trener (og handler). Han gjør bare det som passer ham best, og det er virkelig ikke opp til meg hvordan vi presterer fra dag til dag. Men når han faktisk gjør det, er han god!
Jeg har lurt litt på om jeg skal lete etter et lag som satser, og fokusere på lagløp med Orkan mens Kuling er i klasse 1 og 2. Men sånn som lagsystemet fungerer i Norge, er man dermed avhengig av å få innpass og tillit i en klubb som har gode lagekvipasjer. Og klubbene er rimelig geografisk orientert, så jeg vet ikke hvor enkelt det ville vært? Vår egen klubb (BSHK) har foreløpig ikke mange nok aktive small-ekvipasjer til at lag er mulig…
Før nyttår skal jeg i hvert fall forsøke å bestemme meg for hva jeg vil. For enda en sesong uten målrettet trening tror jeg ikke er særlig lurt…

2 Comments on “Orkanresultater 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: