Struggles (del 4 – fremgang!)

Det er vel på høy tid med episode fire i prosjekt Kuling ser på“. Siden det er lenge siden de forrige tre, kan du lese deg opp her:

  1. Problembeskrivelse med video
  2. Målsetning og planlegging 
  3. Vi starter treningen

Fremgangen var langsom en stund. Både fordi jeg ikke liker å trene på sånt (halve grunnen til at det ble så ille i utgangspunktet!), og fordi det er sånt som er veldig vanskelig å trene vekk, selv om man prøver… Som jeg skrev om i de tidligste innleggene, holder det ikke for Kuling å ha høy forsterkningsfrekvens med godbiter etc (slik som jeg har forstyrrelsestrent burleker med blant andre Orkan med gode resultater), det er selve jobbingen som er den kraftfulle forsterkeren.

Men joda, vi har trent. Og “ukens triks” har faktisk hjulpet en masse på dette også (utilsiktet nok), for jeg har hyppig byttet på å trene korte økter med alle hundene, og Kuling har visst fått en bedre forståelse av at det blir hans tur, bare han venter litt…

Dagens trening føltes likevel mirakuløs. Jeg lekte litt med Orkan, og plutselig, litt ut av det blå, tilbød Kuling en masse fantastisk adferd. Eller egentlig – han tilbød veldig få, veldig fine adferder, faktisk. Så flink at jeg måtte finne frem videokameraet!

Nyt, smil, og le av alt fjaset mitt 😀

One Comment on “Struggles (del 4 – fremgang!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: