Evaluering av mål for 2011

Så veldig mye mer rekker vi vel ikke å oppnå i år, så jeg drister meg til en oppsummering. Fjorårets målsetninger og oppsummering av 2010 kan leses i sin helhet her (LINK), men jeg klipper inn noen korte sammendrag.
Målsetningene for Storm: Konklusjonen for Storm 2010 får bli at han har hatt det bra. Målet for 2011 får bli at det fortsetter sånn.

Jeg har nesten ikke sett Storm i år. Han har bodd i Oslo på heltid, og med huskjøp i Telemark og min lite samarbeidsvillige helsesituasjon, har jeg bare besøkt ham noen få ganger. Han har det i hvert fall bra, så med mindre noe forandrer seg blir han boende der på ubestemt tid. Selv om jeg savner ham, er det flere å ta hensyn til – det er mange som er veldig glad i ham.


Målsetningene for Orkan: Mål for det kommende året avhenger helt av om Orkan er frisk. Eller om han i det hele tatt lever. Jeg tør virkelig ikke å vente meg noe som helst. Men hvis han er i form, skal vi perfeksjonere feltene igjen, og vise verden hva vi er gode for. Vi skal fortsette å leke (hvem skulle tro vi noen gang har slitt med det!), vi skal få av litt fett og fikse litt muskulatur, og vi skal passe på å ha det gøy sammen. Mer konkrete mål enn dette vil jeg faktisk ikke sette. Det var tøft å gi opp målene for 2010, enda vi hadde gode grunner til å mislykkes, så jeg har ikke tenkt å sette meg i den samme situasjoen neste år.Vel, våre spede resultatmål ble solid overgått. Orkan tok nappene i klasse 2 med diverse seire, ble flyttet opp i klasse 3 i sommer, ble juniornorgesmester, tok to cert, tok flere seire og pallplasseringer i klasse 3, ble sammenlagt klubbmester og deltok i sitt første NM. Vi har fått fettet av og musklene på, kroppskontrollen er tilbake og magesåret er under kontroll (selv uten medisiner!). Vi har fortsatt å leke, og vi har utarbeidet belønningsrutiner som fungerer på konkurranse. Dessuten har vi hatt det gøy sammen, en hel, god del – det viktigste målet 🙂


Men feltene er fortsatt ikke perfekte, og vi har ikke vist verden hva vi er gode for (på langt nær!). Så litt gjenstår. Kanskje noe for neste års målsetninger?
Målsetningene for Bris: Bris er jo ikke min hund, men jeg trener litt med henne innimellom. Du kan klikke på siden “Sigurd og Bris” for å komme til bloggen deres. Mitt mål for 2011 er å hjelpe dem til å bli debutklare. Det vil kreve mest av hoppteknikk og baneanalyse. Sigurd har jo ikke konkurrert agility før, og Bris har blitt målt til å være large. Enten får hun lære å hoppe bedre, eller så får hun konkurrere i Sverige (hvor hunder opp til 45 nå får velge om de vil være medium eller large). I tillegg har jeg et håp om å få henne komfortabel foran pulken, hun er jo en fenomenal trekkhund så lenge det er ski hun har bak seg 🙂


Debutklare ble de, og debuten gikk supert! Jeg har mye mer tro på Bris som agilityhund nå enn jeg hadde da jeg skrev disse målsetningene. Large-høyden er ikke noe stort problem, hun hopper mye bedre enn jeg hadde trodd. Feltene er nydelige, og hun går fortere enn jeg hadde drømt om. Litt mer trygghet og rutine, så…! Sigurd er ikke så glad i å konkurrere så jeg vet ikke hva det blir på sikt, men Bris har i hvert fall potensialet og forkunnskapene 🙂


Pulken har vi ikke rørt. Men hun blir stadig tryggere på alt annet, hun hilser på fremmede folk (og dommeren på agilitybanen!) med stor iver, hopper nesten i overkant ofte, gjemmer seg ikke når man finner frem halsbåndet, og ligger gjerne i sofaen. Hvem trodde at hun skulle forandre seg så mye etter fylte to år? Nå ble hun tre i desember, og er en triveligere hund enn noen gang. Hun har til og med begynt å bade!
Målsetningene for Kuling: Mål for neste år? Tja. Han blir 6 mnd den 28. desember. Vi skal jobbe med kroppskontroll, muskulatur, hoppteknikk, feltadferd, handling, og kanskje slalåm mot slutten av året. Vi skal fortsette å spore (Kulings desderte favorittaktivitet), og vi skal bestemme oss for en spesialisering å søke etter. Jeg tror nok ikke vi kommer til å debutere i agility i 2011, men kanskje vi finner på noen freestylesprell? Den aller viktigste planen for 2011 er i hvert fall å bygge opp en solid relasjon. Jeg var ikke valpesyk da jeg kjøpte Kuling, og jeg har vel vært litt redd for å bli glad i ham. Men han er en fantastisk liten sak, med godt humør, og stort hjerte. Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med ham!Vi begynner å nærme oss klare for debut i agilityringen, vi har begynt å legge et lydighetsgrunnlag, vi har prøvd oss på gjeting, vi har sporet litt (men ikke mye), og jeg har blitt vanvittig glad i ham. 2011 har vært en dans på roser med min allerallerfineste lille Lu!

2 Comments on “Evaluering av mål for 2011

  1. Kjekt å lese om målene fra i fjor og evalueringen av dem.

    Selv har jeg utarbeidet treningsplan for første halvår av 2012. Nå som det flyttes litt lengre bort fra ag-banen blir det enda viktigere for meg å ha klare mål når det først skal trenes 🙂

    Like

  2. Jeg har ikke laget noen plan for 2012 enda, faktisk. Ble litt inspirert av din, så er vel på tide at jeg begynner å pusle med noen målsetninger i hvert fall…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: