Skal, skal ikke?

Jeg har ikke skrevet noen målsetninger for 2012 enda. Det avhenger faktisk først og fremst av ett spørsmål: om jeg skal søke landslag med Orkan.

Oi, der sprang visst katta ut av sekken. Sånt snakker man da ikke om? Du skal ikke tro at du har noe på landslaget å gjøre! Men jeg mener faktisk at alle som har en brukbar klasse 3-hund burde søke. Vær uenig om du vil…

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å satse hardt på Orkan dette året, siden jeg skal debutere med Kuling, og prøve å få ham oppover i klassene. Ikke bare er det grisedyrt å konkurrere aktivt med to hunder i Norge, jeg må også regne med solid kræsj mellom klassene og en hel masse stress som jeg virkelig ikke har lyst på. Men… Orkan og jeg har fått plass på et lag som skal satse frem mot NM, og dermed må vi konkurrere individuelt uansett. Så konkurranser blir det uansett på oss i år.

EO (European Open, går i Sverige i år) har jeg faktisk skikkelig lyst å dra på. Hvis det hadde vært en del av landslagsuttaket, ville vi kanskje hatt en viss sjanse til å bli tatt ut, Norge har en solid kvote som får dra (husker ikke helt i farten, men mener det er 32 ekvipasjer). Dóg foregår EO-uttaket annerledes: det baseres på fjorårets resultater, og som kjent har Orkan og jeg bare en halv sesong i klasse 3 å ta av. Vi havnet på 21.-plass på agipro-listen, og selv om den ikke regner alle resultater, er den nok noenlunde representativ. Hvis alle i toppen søker (og det tipper jeg at de gjør) har vi altså ingen sjanse til å være med på EO.

Da er det Nordisk og VM igjen, og dit må jeg ærlig innrømme at jeg ikke tror vi har noen stor mulighet til å få være med. I teorien ja, Orkan er god nok når han gidder, men ca halvparten av konkurransene i fjor passet det ikke for den vesle herremannen å gjøre sitt beste. Med mindre vi får orden på de divafaktene der, har vi ikke noe på verken Nordisk eller VM å gjøre.

Den store fordelen med å søke, hadde vært å skaffe meg erfaring. Jeg trenger erfaring. Kuling passer meg så vanvittig godt, at jeg har stor tro på oss til både det ene og det andre. Kuling trenger mer tid, mens jeg trenger å skaffe meg mesterskapserfaring. Det kan Orkan gi meg, uavhengig av om jeg får pillet divafaktene av ham.

Så hva gjør jeg da? I tillegg til å ydmyke meg selv med denne bloggposten, altså?

Foto: Sandra/keepiteasy.se


3 Comments on “Skal, skal ikke?

 1. Du skal selvfølgelig søke 😀 Ikke noe å lure på det vel 😀

  Er det ikke bare resultatene fra siste halvår som teller? Eller har jeg misforstått reglene?

  Like

 2. Tusen takk for hyggelig ekommentarer. Jeg har fått veldig mange kommentarer på facebook også, det er visst noe galt med kommentarfunksjonen i bloggen (igjen!), og jeg skjønner ikke hva. Alle innstillingene er som de skal, men likevel er det noen som ikke får skrevet…

  Catrine: jepp, du har rett. Det er visst bare siste halvåret som teller. Så sånn sett er vi sannsynligvis over 21. plassen, siden våre resultater bare er fra det siste halvåret, mens de fleste andre har tellende resultat fra hele året.

  Skal skrive et lenger innlegg om beslutningene straks 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: