Kan du være så snill?

Orkan krever ekstremt mye av meg, og jeg krever av ham. Hvis du gir ham lillefingeren tar han hele hånden, men hvis du ikke gir ham lillefingeren, ser han ingen grunn til å ha noe med deg å gjøre. Med andre ord kan jeg like gjerne la ham ta hele armen…

Orkan og jeg har alltid hatt et ganske egoistisk, manipulerende forhold. Begge veier. Han er for eksempel kun glad i meg når han er syk. Når han oppsøker meg for å få kos, blir jeg altså umiddelbart bekymret, og vurderer å finne frem magesårmedisinene. For å i det hele tatt få ham til å jobbe som unghund, var det helt nødvendig for meg å være svært konsekvent og streng. Forsøke å tenke like raskt som ham. Nå kjenner vi hverandre godt nok til at jeg tør å tenke annerledes:

Som et ledd i mitt eget kompromiss om å satse agility med ham i år (tross mye tvil), skal jeg slutte å kreve.

I stedet skal jeg begynne å spørre Orkan pent “kan du være så snill å gjøre dette for meg?”, slik det passer å tiltale en majestet. Og jeg skal sørge for at det virkelig lønner seg for ham. Ikke så mye i form av å fjerne andre muligheter til forsterkning (slik jeg har gjort hittil), men ved å belønne helt vanvittig bra. 

Slutte å skjære kjøttkakene i biter!
Jeg skal sørge for at Orkan kan være fornøyd med meg som handler. Jeg skal betale ham bra, rett og slett. Og hvis han driter meg ut? Ja, det vel er prisen jeg må betale for å elske en schipperke…
Orkan og jeg på kajaktur.

One Comment on “Kan du være så snill?

  1. Herlig! 😀 Spennende prosjekt! Kanskje til og med treningen og konkurreringen blir enda litt morsommere på denne måten?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: