Skal!

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke søke, ikke satse på Orkan det kommende året. Hvorfor? Jo:

 • Orkan synes ikke agility er særlig moro. Hvis man skal bruke så mye tid, energi og penger (jeg har ikke mye av noen av delene) som det krever å satse på en agilityhund, bør som et minste minimum både jeg og hunden synes at det er gøy?
 • Jeg gruer meg til å konkurrere med to hunder samtidig, siden Kuling skal debutere i år. Stresset rundt klasser som kræsjer skremmer meg litt. Det hadde vært en behagelig løsning å konkurrere mindre med Orkan,
 • Siden Orkan heller vil jakte etter rådyr i skogen enn å jakte etter agilityhinder på en gressplen, og jeg har en annen hund (Kuling) å konkurrere med, føles det urettferdig mot ham.
 • Orkan står der på startstreken BARE for min skyld. Eller, egentlig fordi han ikke har noe valg. Han er ikke typen som gjør noe for min skyld.
 • Fordi Orkan ikke synes agility er særlig gøy, har mye av moroa forsvunnet for meg også. Det har dermed handlet nesten bare om resultater, og til slutt har jeg blitt direkte demotivert.
Så hvorfor har jeg da bestemt meg for å søke likevel?
 • Hvis jeg skulle bli tatt ut vil det helt garantert fikse min mangel på treningsmotivasjon. Jeg trenger konkrete målsetninger og tidsfrister for å presse meg selv til å trene bra. Som Emma kommenterte på facebook: Om inte annat är de väldigt god motivation till att träna och bli bättre med “gamlingen”. 
 • Jeg vet at jeg hadde angret hvis jeg ikke søkte. Det er bare sånn jeg er.
 • Jeg synes alle som har en brukbar klasse 3-hund burde søke, selv om man ikke nødvendigvis har noe på landslaget å gjøre. Flere søkere gir generelt sett bedre nivå. Og det norske landslaget trenger, ifølge statistikken, bedre nivå.
Og hva er planen, da?
 • Jeg skal sende en landslagssøknad. Jeg tror ikke at jeg kommer med, men jeg skal gi det en sjanse. Og hvis jeg skulle komme med, skal jeg bruke samlingene og uttakskonkurransene som deadlines for treningsmål!
 • Jeg skal søke EO. Tror ikke at jeg kommer med dit heller, men det har jeg faktisk, helt ærlig, skikkelig lyst til. Ikke like mye press og stress som det ordinære landslaget.
 • Hvis vi ikke kommer med til noe som helst, skal jeg satse den første halvparten av sesongen, frem mot NM. Både lag og individuelt. Så gjør vi revurderingen etterpå.
 • Jeg skal slutte å kreve ting av Orkan. Ok, dette må utdypes. Nytt innlegg kommer straks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: