Trekkhunder

Trekk på ski er forresten genial fysisk trening av agilityhunder! Jeg har gledet meg leeeenge til å begynne å bygge opp Kuling på den måten, for det er så innmari effektivt. Siden vi bor i et ganske bratt og veldig småkupert terreng, får hundene nærmest intervalltrening.

Den vanligste turen jeg går, er bort til lysløypa, en runde, og hjem igjen. Det er ingen store stigninger, men massevis av små bakker. For hundene blir det tre veldig ulike intervalltyper:

  • I oppoverbakkene går de med høy belastning (jeg er jo tung!), i lavt tempo, stort sett i skritt.
  • På flatene traver de, og trekker mellomtungt. Jeg hjelper til med staking, men går sjelden diagnoalt og er ikke sterk nok til å skøyte.
  • I nedoverbakkene er det full spurt og lite trekk. 
Jeg varierer litt på oppsettet og passer på at de bytter side. Fordi de er såpass små må nakkelinen være kort, og den er stort sett stram hele tiden. Jeg liker det ikke helt, men de gir meg mer trekkraft på den måten. Når de går uten nakkeline, trekker de en del ut til siden men blir mer fri i hvordan de vil jobbe. 
Orkan springer stort sett løs, og så lenge det er lite snø freser han omkring og sporer rådyr, ruller seg, eller leker kanin for de andre (fy søren for et tempo de drar opp når han løper fra dem!). Av erfaring vet jeg at jo mer snø det blir, desto mindre beveger han seg. Sikkert fint for rådyrene, men det blir en helt annen treningsform for ham. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: