Turdata

Jeg er en resultatorientert person. Det betyr at jeg heller motiveres av hva jeg oppnår enn av prosessen som tar meg dit. De aller fleste har det vel sånn i en eller annen grad, men vi er forskjellige. Mange flinke musikere blir nettopp det fordi de liker selve øvingen så godt. For min del (jeg spilte cello mye da jeg var yngre) handlet det mer om å mestre et musikkstykke, prestere bra på en konsert, klare noe jeg ikke klarte før, osv.

Jeg gjerne bli sterkere, raskere, sprekere, slankere, vakrere, osv. Jeg forsøker dermed å vedlikeholde, eller kanskje forsiktig bygge opp, min egen fysiske form. Ikke helt enkelt når fysisk aktivitet i utgangspunktet gjør meg sykere. Hvis jeg gjør for mye (og det skal altså ikke mye til!) bryter jeg ned kroppen i stedet for å bygge den opp. Den eneste sikre behandlingen for ME-pasienter er hvile. Jeg vet ikke om legen min hadde blitt så glad for det (jeg har unngått å spørre for mye), men selv om jeg hviler mye trener jeg også litt. Agility, for eksempel. Og jeg går en hel del tur. Men jeg er nøye med å forsøke å holde meg innenfor grensen for hva jeg tåler!

Selv om jeg altså ikke kan trene målrettet, vil jeg gjerne måle resultatene. Jeg blir motivert for å gå ut selv om det regner, for eksempel, hvis jeg vet at det teller. Den nye iPhonen min har to aktivitets-apper: iMap my run, og runkeeper. I dag testet jeg begge på skitur. Planen er å teste igjen om en måned, og se om det er noen forskjeller.

Tur: til lysløypa, en runde og tilbake igjen.
Hunder: Bris og Kuling i trekk, Orkan løs.
Føre: nysnø.
Smøring: ingen.
Temperatur: -2

Tiden er ikke helt riktig, den sto nemlig på fem minutter da jeg var på vei ned gårdsveien. Men det gir da en pekepinn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: