Onsdagstrening på Gvarv

Jeg har mange ganger tenkt at det er dumt at innetreningslokalet vårt ikke er større enn 12*18. Men ærlig talt, hvis jeg skulle valgt mellom fri tilgang på et møkkete, kaldt ridehus, eller fri tilgang på oppvarmet, rent kunstgress – så faller likevel valget på vårt fantastiske lokale likevel!

I går trente Lu på litt av hvert:

…og dessuten testet vi litt ulike veier med flere hunder. Teorien sier at når coming from er lik og avstand/linje til neste hinder gir ett poeng til hver side, har det lite å si hva du velger. Da gjelder det å kjenne styrker og svakheter ved egen hund. Generelt vil jeg tippe at de fleste langsomme hunder med fine svinger tjener på den korteste (men mest kronglete veien), mens raske hunder som sliter med å svinge tight tjener på den slakeste (men lengre) linjen. I dette tilfellet stemte det ikke, tre av fire – inkludert Kuling som jeg trodde ville få et annet resultat – tjente på den korteste veien. Den siste hadde eksakt samme tid begge veier.

Kanskje going to er mindre verdt når det er tunnel man skal til? Dette er definitivt noe jeg har lyst å forske mer i utover våren. Veldig greit å ha litt trygghet i hva som er de beste valgene for akkurat din hund når du skal ut og konkurrere!

Snurr film:

8 Comments on “Onsdagstrening på Gvarv

 1. Takk, fine du! Enda bedre med trippelkommentar. TrippelM tross alt 🙂
  Godt å se at du kan kommentere nå i hvert fall, jeg har lurt på hvorfor du ikke fikk det til sist…

  Like

 2. Står der noe teori noen plass om det med avstand og de begrepene du bruker? Coming from og going to? var det riktig? Er det når du gir “poeng” til vingene på hinderet for å velge vei?

  Like

 3. å dere har blitt superflinke! synd du bor så langt vekke, hadde vært kjekt å trent ilag!:) du trener så mye også!:) stå på. vet hvordan det er å ikke ha en kropp som vil like mye som hodet vil!:P

  Like

 4. De begrepene stammer fra Greg Derrett. Han anbefaler å velge etter et trepoengs-system:
  a) Hvilken retning har hunden i avhoppet? Altså, hvor kommer den fra og er dermed mest naturlig på vei?
  b) Hvilken avstand er kortest (fra de to vingene til neste hinder)?
  c) Hvilken vei gir den fineste linjen til neste hinder (rettest på, færre retningsskifter videre, etc).

  I eksempelet vårt her var det kortere vei til høyre, men til venstre fikk de en mindre komplisert linje inn i tunnelen. Hvor de kom fra var noenlunde hips om happ. Hvis det hadde handlet om en hund som svingte ekstremt tight ut av tunnelen, kunne det kanskje gitt et poeng mot venstre.

  Skjønner?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: