Mentale debut-forberedelser

Før en konkurranse jeg er nervøs for (og ja, jeg er veldig nervøs foran debuten med Kuling!) pleier jeg å lete opp baner fra den aktuelle dommeren, og briefe dem på papieret. Et ledd i mye omtalt visualisering, altså. Nå har jeg ikke funnet så mange baner av dommerne som skal dømme Moelv om en snau uke, men jeg papirbriefer en hel masse klasse 1-baner, i hvert fall!

Det er én sak jeg har måttet bestemme meg for, som jeg vet at jeg  ha en plan for. Nemlig, hva skjer hvis han flyr av feltene? I utgangspunktet har jeg nulltåleranse for sånt (neida, jeg blir ikke sinna, men hunden må gå hinderet på nytt). Dóg har jeg tenkt å gjøre et unntak. Moelv-stevnet skal jeg være slepphendt med kriteriene for Kuling, rett og slett fordi jeg er så redd for at han skal bli skremt igjen. Jeg vet at vippa i Moelv smeller noe enormt, og jeg vet at faren er der for at han kan bli redd. Hvis han går fint over, men feiler i enden og er litt halvskremt, vil jeg ikke risikere å doble det ubehagelige smellet ved å be ham gjøre om igjen…

Jeg håper at det ikke går sånn, og jeg tror ikke det heller. Da hadde jeg jo ikke meldt ham på! Men hvis han blir redd, synes jeg det er viktigere at han tør å gå over felthindrene enn at feltadferden er perfekt.

Så hvis du ser Kuling fly av feltene i Moelv, ikke fortvil. Jeg har ikke blitt gal. Jeg har bare satt selvtilliten hans øverst på prioriteringslisten 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: