Ræva generalprøve

Akkurat nå har jeg helt mistet lysten til å debutere med Lu på lørdag. Kveldens treningskonkurranse gikk skikkelig dårlig! Det verste var vel at han tente HELT på at jeg la fra meg båndet, og sprang som om det var en fotball som lå i enden av banen. Flanket, flicket, sprang rundt hinder osv. Jeg vet han kan gå i gjetemodus når man legger en ekstremt sterk belønning i feil retning, men det har ikke skjedd når jeg har lagt fra meg båndet før.

Hva i all verden skal jeg gjøre med båndet i Moelv? Går det an å ta et lite, tynt bånd, og legge det i lommen? Antar at det ikke er lov… Og antar at det blir like ille om jeg leker med noe annet enn båndet på oppvarming, for så å gi det fra meg.

Hva gjør jeg nå, da?

10 Comments on “Ræva generalprøve

 1. Med all grunntreningen dere to har er jeg sikker på at det kommer til å gå bra. Rett før konkurranser og spesielt debut finner man alltid ting man plutselig føler en aldri har tenkt på og alt bare kommer til å gå til helvete.

  Jeg synes du skal gjøre som du gjør på trening, samme oppvarmingsprosedyre og samme startprosedyre så kjenner Kuling seg igjen og det går så bra så!

  Like

 2. Himmel og hav, ikke ta det så seriøst og sorgene på forskudd! Det spiller da INGEN rolle hvordan det går, gjør det vel? Dette er kun agility, moro for hund og fører! Om du løper èn vei og Kuling èn annen, so what!?
  Skjerp deg, Ingerid!:))))

  (Og jeg ler mens jeg skriver dette, jeg er ikke noe “tante fy fy”:))

  Jeg skal stå i målområdet og rose dere uansett hvordan utfallet blir, følelsen og stoltheten over den firbente skal være akkurat lik om man gjør det ene eller det andre – det er hvertfall min agenda og kommer alltid til å være!
  Vi gleder oss, ikke sant?;)

  Like

 3. Haha, nå fikk jeg nesten dårlig samvittighet for å være sur, Line 🙂

  Tingen er at jeg egentlig har gledet meg veldig til dette (det er jo ingen hemmelighet at jeg digger Kuling!), men den siden han viste i går kveld (flanke- gjete- stirre-springe- ikke tenke-siden) har jeg rimelig vanskelig for…
  Min fine, fornuftige, tenkende lille kållis blir plutselig et stirrende intensitetsmonster som ikke husker noe av det jeg har lært ham!

  Det hjalp vel heller ikke på selvfølelsen at han plutselig begynte å konsekvent springe under hindrene i stedet for å hoppe over. Det har han faktisk aldri gjort før, og jeg har null peiling på hvorfor…

  Like

 4. Isabelle: halve problemet er at jeg har jo hatt startprosedyrene klare lenge, og alt har gått fint. Når han plutselig klikker og gjeter båndet sitt, faller hele min plan om startprosedyre i fisk.

  Den konkrete bekymringen er hva jeg skal gjøre med båndet i Moelv. Jeg har ikke lyst å la være å leke med ham på oppvarming, men jeg har heller ikke lyst at han skal gå inn i gjetemodus når jeg legger fra meg båndet på start…

  Like

 5. Hva med å leke med ham en stund før start mens rett før roer du ned tempoet noe med godbiter og får bort fokuset fra båndet/leken?

  Jeg ville lekt og en liten stund før du skal inn i ringen kan du ta av båndet og distrahere han med godbiter, du kan jo legge ut båndet som man ville lagt ut en leke uten at Kuling vet hvor det ligger. Hmmm, dårlig forklart. Prøver igjen:

  Lek og varm opp Kulin, når det er ca 2-3 hunder igjen tar du av ham båndet og legger det utenfor målområdet mens du holder ham i gang med godbit lek. Og vips bånd glemt til dere kommer ut av ringen 🙂

  Har ikke noen land allerede innført at man ikke skal ha på halsbånd på hunden på vei inn i ringen? Like så greit å starte med å trene på det også 🙂

  Like

 6. Ok, da er mitt forslag følgende. Start han i første løp og se hvordan det går. Føler du etter det at alt er håpløst etc, trekker du han fra de andre og trener på til neste konkurranse. Verre er det ikke;)

  Like

 7. Har testet det, men han glemmer ikke leken og leter etter den. Men ja, jeg skal legge fra meg båndet tidlig (så nær ringbåndet som mulig) og jeg skal leke med noe annet. Vi får skravle mer om det på mail 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: