Vi trener starter

Samme hvor langsiktig jeg tenker, og samme hvor viktig jeg sier at det er; det er forbannet vanskelig å velge å diske seg på startstreken nå du står der og er fullt fokusert på å gjøre et godt løp. Derfor har jeg lagt en start-plan.

Planen har flere fordeler:

 • Jeg legger hovedvekten av treningen på å belønne gode valg.
 • Samtidig forsøker jeg å lære Kuling et system for ha som skjer hvis han gjør feil.
 • Jeg får helt klare kriterier for hva jeg selv skal gjøre. Ikke bare på trening, men altså også på konkurranse.
Planen illustreres herved med et aldri så lite flytskjema (i stedet for å forsøke å forklare hele saksgangen i ord):
Jeg håper altså å få en stor andel på av utfallene på venstre side av skjemaet, det skal vi få til med mange (og gode) belønninger, samtidig som vi må kontrollere stressnivået sånn noenlunde (opp på trening, ned på konkurranse).
Siden Lu ikke er så flink til å lese, må jeg forsøke å forklare ham dette gjennom trening. Jeg er ikke sikker på at det blir enkelt, men logikken er altså slik at første gang han reiser seg, må han ligge en stund, andre gang får han ikke trene mer. På den måten håper jeg å kunne bruke leggingen som en tydelig advarsel på konkurranse.
Lyder det helt dumt?

5 Comments on “Vi trener starter

 1. Høres ut som en god plan, utfordringen kommer når hunden reiser seg eller tyvstarter på stevner. Hva blir planen da?

  Jeg måtte diske oss et par respitter fordi Bella tyvstarter men min filosofi er at om man trener godt i forkant blir det bare et fåtall ganger man må diske seg selv på konkurranser når hunden tyvstarter.

  Like

 2. Akkurat det samme som på trening (håpet er at han skal kjenne igjen mønsteret). Han blir lagt noen meter lenger bak, må ligge litt (men det kan umulig bli like lenge som jeg legger ham på trening), og så får han prøve igjen. Reiser han seg da, går vi av banen.

  Like

 3. Haha – härligt!
  Bara planen är lagad e väl större delen av jobbet gjort, eller?? ;))

  //Annica

  Like

 4. Ja, vi får håpe det 🙂
  Jeg har virkelig ikke lyst å diske ham på konkurranse (jeg hadde som nevnt ikke forutsett at det kunne skje engang, han sitter stabilt på trening), men nå har jeg jo sagt høyt at det er det jeg skal gjøre, så da kan dere slå meg hardt i hodet hvis jeg ikke gjør som jge selv har sagt!

  Like

 5. Testet systemet på trening i kveld, og tross veldig høyt stressnivå (dribling med jollyball, og satt inne i banen mens Ben gikk før oss) gjorde han ikke feil to ganger på rad. Vi har altså fått belønt masse bra, men ikke lært så mye om den nye systematikken. Skal fortsette å trene. Må finne noen heftige forstyrrelser (synd det spilles lite fotball om vinteren!).

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: