NKK Bø 2012

Veldig kort oppsummert: seier til Kuling, tredjeplass til Sigurd og Orkan, og fantastisk utstillingskritikk til Bris.
—————————————————————————-
Min fantastiske lille klubb, Bø og Sauherad Hundeklubb (eller BSH), tok på kort varsel på seg ansvaret som teknisk arrangør for NKKs agilitystevne i Bø. Teknisk arrangør hadde trukket seg, og alternativet var å avlyse. BSH har aldri gjort noe liknende før, har et knøttlite agilitymiljø, fikk bare noen få ukers varsel, men består av en god gruppe engasjerte og velvillige medlemmer.

Jeg er så stolt over at vi rodde det i land! Ja, ikke først og fremst jeg selv, jeg deltok jo i flere klasser, men alle våre flotte medhjelpere. Noen vil vel alltid være misfornøyde, men vi klarte oss uten store forsinkelser (ferdig tidligere enn i fjor, tross 200 starter og bare én ring), ikke noe kluss med resultater, og de aller fleste jeg snakket med var godt fornøyde. Det er søren ikke dårlig, med de forutsetningene vi hadde. Applaus til BSH!

Ikke bare arrangerte vi, en god gjeng fra klubben konkurrerte også. Large-laget “Underdogs” levde virkelig opp til navnet sitt, og vant! (9 lag stilte til start, så det var ingen liten prestasjon.) Klubben forsynte seg godt av premiebordet, alle hadde med seg premie hjem!

Fra venstre: Ida med Ben, Sigurd med Orkan, Linn med Malle, og Ingerid med Kuling.
Morten med Tinka, Mona med Jessica og Anne Tone med Nemi hadde reist da bildet ble tatt.

—————————————————————————-

Kuling og jeg satte vårt første feilfrie løp! Vi vant hoppklassen av 34 startende, med god margin 🙂

Aller viktigst: han satt på start og stoppet på feltene, i alle løp. Bra trening og rolig oppvarming har hjulpet!

I de første klassene slet han med underlaget, og viste ingen tegn til å tilpasse hastigheten. Dermed ble det noen knall og fall, han trynte blant annet rett i et hinder. Siden det ikke var feilfritt, rettet jeg noen litt tvilsomme felt. I både ag og lag skle han nemlig av mønet  (og ble stående med tre ben på bakken og dytte). Ritkignok var det faktisk ikke lett å stoppe på glatt møne med den farten, men det er hans ansvar å bremse opp godt nok, ikke mitt.

I hoppklassen overrasket han meg med å ta hensyn til underlaget. Det gikk ikke så fort, og alle svingene ble store, men den jevnheten gjorde at han verken skle eller rev. Veldig, veldig god følelse å få bevist (mest for meg selv, men selvsagt for omverden også) hva den lille Lu’en min er god for!
Video (dessverre uten lyd):


Takk til Ida for filming! Agilityløpet:

Film av lagløpet kommer.
—————————————————————————-

Bris hadde sin store dag på søndag, i utstillingsringen. Vi håpet snilt og pent på en rødsløyfe (excellent), men fikk så mye skryt at jeg ble helt rørt, og en kritikk av de sjeldne:

19/2-2012, Anne Indregaard: 
Tispe av utmerket type, størrelse og proporsjoner. Full av kvaliteter! Tørt, velskåret hode. Meget velvinklet foran og bak. Sterk, god kropp. Korrekt kryss og hale. Sunne, effektive bevegelser. Vakker, velstelt pels av utmerket kvalitet. En hund en må ha mye glede av! 
Kval: E. Konk: 1. CK, Cert. BTK: 1. Cacib. BIR.

Siden hun har syntes at felthindre er ekle i det siste, slapp hun å gå agility- og lagklassen. I hopp gjorde hun en del bra, men med litt rusk ble det en disk.


Takk til Ida for filming!
—————————————————————————-

Orkan og Sigurd gikk et litt ruskete agilityløp, men det holdt til tredjeplass. Film kommer etter hvert.

Til hoppklassen var Sigurd så sliten (etter heltemodig innsats som innpisker i mange timer) at han syntes det ble for vanskelig å huske banen, så jeg overtok. Banen passet egentlig Orkan veldig godt, men vi fikk en vegring på hinder 2. Surt, men sant. Var i overkant utslitt, og husker ikke helt hvordan resten av løpet gikk, men tror vi kom på fjerdeplass. Film kommer etter hvert.

En veldig fin ting, som jeg har håpet på lenge (men ikke riktig trodd på) er at jeg ikke lenger blir veldig skuffet over rusk med Orkan, nå som jeg har Kuling. Det er rett og slett mindre seriøst og mer moro for både Orkan og jeg 😀

4 Comments on “NKK Bø 2012

  1. Å herlighet for en utrolig helg dere har hatt 🙂 Gratulerer med supre restultater. Og være arrangjør er heller ikke en dans på roser 🙂 Flinke som gjorde at det ikke ble avlyst

    Like

  2. Åååå dere er så flinke !!!! Gratulerer så utrolig mye til både deg, Kuling, Sigurd, Orkan og Bris!!! Kjempemoro!! Ses på trening på onsdag, dere er inspirende ! ;D

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: