Nyttige regler for langtidssyke

SerendipityCat delte denne, som egentlig stammer fra facebooksiden Trollmors Tanker. Litt sann, og litt morsom:

REGLER FOR LANGTIDSSYKE MED SYKDOMMER SOM IKKE VISES PÅ UTSIDEN.

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren – “jasså, du greier det, du som er syk..” sagt i en mistenksom tone.
2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren – ” du må da orke litt, selv om du er syk..” sagt i en bebreidende tone.
3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren – “jeg trodde du var syk”.
4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren – “opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!”
5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de “ikke skjønner at du orker, du er jo syk!”
6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: – “jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?”
7. Ethvert svar på spørsmålet -”hvordan har du det?” – vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.
8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.
9. “Friske” vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer – det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske…

4 Comments on “Nyttige regler for langtidssyke

  1. Det er vel mangel på kunnskap som skaper de fleste fordommer både mot folk som er langtidssyke, folk som har en annen religion, folk som har andre verdier, folk som har en annen legning, folk som har en annen hudfarge and the list goes on.

    Jeg har begynt å synes synd på folk med sterke fordommer da det egentlig er et tegn på dumhet, de er så dumme at de ikke selv innser hvordan deres mangel på kunnskap skaper fordommer som igjen skaper mobbing av folk som ikke er 100% like dem selv….

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: